Triumph Studios mění majitele - vývojáře Age of Wonders koupil Paradox
zdroj: tisková zpráva

Triumph Studios mění majitele - vývojáře Age of Wonders koupil Paradox

30. 6. 2017 11:51 | Byznys | autor: Václav Pecháček |

Vývojářská a vydavatelská firma Paradox Interactive do svého portfolia přidala Triumph Studios, mezi jejichž rodinné klenoty patří strategická série Age of Wonders, které se dohromady prodalo přes milion kusů a jejíž zatím poslední třetí díl vyšel v roce 2014, a dva díly akčního RPG Overlord. Nečekejte ale žádné nepřátelské převzetí ve stylu Vivendi hladovějícího po Ubisoftu. Tahle akvizice proběhla v přímo bratrském duchu.

Může za to nejspíš fakt, že Paradox není francouzský mediální gigant a ukázková zlá korporace, nýbrž parta donedávna garážových Vikingů se skvělou vydavatelskou reputací. Cities: Skylines, Magicka 2, Pillars of Eternity, Tyranny, Steel Division: Normandy 44 a v budoucnu třeba BattleTech, to vážně není špatná sestava publikovaných her. Další Age of Wonders či jiné projekty Triumph Studios jsou tak v dobrých rukou, zvlášť když veškerý personál nizozemského studia zůstává na svých místech.

“Triumph Studios jsou vývojáři podle našeho gusta. Ve svém žánru patří k nejlepším na světě a za ty roky si vybudovali širokou, oddanou komunitu. Mezi jejich hardcore fanoušky patří dokonce docela dost zaměstnanců Paradoxu,“ vysvětlil zájem švédské společnosti její CEO, Fredrik Wester. A já mu rozumím. Když chcete třetí díl Overlorda (a já doufám, že v Paradoxu chtějí), tak je občas nejlepší se plácnout přes kapsu a koupit si celé studio.

A co na to samotní vývojáři, konkrétně jejich šéf Lennart Sas? „V minulosti jsme byli osloveni jinými společnostmi se zájmem o naši akvizici, ale tohle pro nás není pouhá obchodní transakce. Tohle je spojení s partnerem, který nám může pomoci v udržitelném růstu tím, že zajistí stabilitu a kontinuitu potřebnou pro tvorbu toho, co děláme nejlíp –  vývoje tahových strategických her patřících ke špičce na trhu. Paradox se k nám hodí, kulturně i herně. Jednoduše nás chápou. A my jsme z téhle akvizice extrémně nadšení.“

Tak to bychom měli po ránu jeden příjemný příběh, co vás jistojistě zahřeje u srdíčka, a ještě se díky němu snad jednoho dne dočkáme skvělých her. Kdybyste si chtěli názory obou hlavounů ohledně tohohle byznysového spojení poslechnout na vlastní uši, Wester a Sas si pro vás na čtvrtou hodinu odpolední připravili živý stream. Najdete ho na Twitchi, konkrétně na téhle adrese.

Nejnovější články