Tržby z digitální distribuce přes Steam a XBLA stoupají
zdroj: tisková zpráva

Tržby z digitální distribuce přes Steam a XBLA stoupají

27. 7. 2011 16:39 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Analytická firma Forecasting & Analyzing Digital Entertainment (FADE) zveřejnila své odhady prodeje a zisků Steamu a Xbox Live Arcade a konstatuje, že obě služby zaznamenaly znatelný nárůst v ziscích.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Za první polovinu roku 2011 vykázal Steam oproti loňsku nárůst tržeb o 42% - z 329 milionů dolarů na 468 milionů. Jasnou jedničkou v prodeji i tržbách byl Portal 2 (1,128 milionu prodaných kusů, 56,4 milionu dolarů). Celý žebříček prvních deseti her najdete zde. Zajímavý je určitě finanční zisk Total War: Shogun 2 i Brinku, který byl jinak zklamáním.

XBLA zaznamenalo nárůst tržeb o 41% na konečných 66,2 milionu dolarů. Nemůžeme zde porovnávat se Steamem, protože jde o jinak zaměřené platformy. Nejvíce kusů (268 tisíc) prodal Full House Poker, ale největší tržby patří Torchlightu s 3,6 miliony dolarů. Pro XBLA šlo o rekordní období kupříkladu i v tom, že se hned osmnáct titulů přehouplo přes hranici milionové tržby. Celý žebříček najdete zde a povšimněte si i sympatického úspěchu Beyond Good & Evil HD. Jak je vidno, digitální distribuce s každým měsícem získává na síle a slova o ní, jako o hudbě budoucnosti, nejsou planá.


Nejnovější články