Tvůrce Deadpoola postihlo po dokončení hry propouštění
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce Deadpoola postihlo po dokončení hry propouštění

3. 4. 2013 10:42 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

V herní branži je celkem běžné, že se po dokončení hry propustí část pracovníků, která byla přibrána nad standardní plán (testeři, najatí grafici na jeden projekt apod.), a takoví lidé si musí hledat uplatnění jinde. Ačkoliv se občas vynoří články o tom, že ten a ten propouštěl, většinou nejde v herním průmyslu o nic zvláštního. Jenže tentokrát jde o trochu jiný případ. High Moon Studios totiž právě dokončili svéráznou komiksovou akci Deadpool s neméně svérázným užvaněným hrdinou v hlavní roli, a následně Activision propustil hned čtyřicet členů týmu pracujících na plný úvazek.

Pro ne až tak velké studio, jakým je High Moon, se jedná o celkem pořádný zásah do struktury, který prý vyplývá z potřeby Activision optimalizovat finanční obrat. Dovětek o tom, že společnost propuštěným nabízí konzultace ohledně dalšího uplatnění hořce evokuje film Lítám v tom. Samotné studio ale nezaniká.

Co se týče Transformers, další značky, kterou High Noon dlouhodobě vyvíjí, další díl by neměl být tímto propouštěním ovlivněn. Ostatně, stojí za nimi jiná divize studia High Moon. Mimochodem, Transformers, jakkoliv nemusí budit důvěru, patří mezi úspěšné adaptace „vnějších“ značek. I z toho důvodu si od Deadpool hodně slibujeme, protože tenhle psychopat je prostě vtipný a má potenciál. Což ale čtyřicet jeho tvůrců nezachránilo...

Nejnovější články