Tvůrce Falloutu, Tim Cain, míří za starými kolegy do Obsidianu
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce Falloutu, Tim Cain, míří za starými kolegy do Obsidianu

13. 10. 2011 15:55 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Je to jako rodinné shledání lidí, kteří se před mnoha a mnoha lety podíleli na zrodu a věčné slávě (jinak než pateticky to vážně nejde) značky Fallout, ale pak se rozutekli na všechny strany. Tim Cain, první a nějaký čas jediný vývojář na celém projektu, později producent, programátor a jeden z hlavních designérů prvního Falloutu a autor hlavní zápletky Fallout 2, se ze studia Carbine stěhuje ke svým druhům do Obsidian Entertainment, třeba za Feargusem Urquhartem nebo Chrisem Avellonem, kteří pro změnu mají na triku třeba Fallout 2. Tedy z doby, kdy ještě fungoval Interplay.

Tim Cain odešel z Interplaye ještě v průběhu vývoje Fallout 2, aby založil další známé studio Troika Games, které může minimálně za dvojici nezapomenutelných záseků: steampunkovou laskominu Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura a upírské RPG Vampire: The Masquerade – Bloodlines. Ani na jednu z her se prostě nedá jen tak zapomenout. Troika stvořila na zakázku a navíc v rekordním čase ještě velmi slušné D&D RPG The Temple of Elemental Evil (někdo zná jako Greyhawk), ale o další RPG už zájem nebyl, firma skončila a Tim Cain se v roce 2005 přemístil do Carbine, kde odpovídal za design nedávno oznámeného sci-fi MMO Wildstar.

Jeho spuštění a případného úspěchu či neúspěchu už se ovšem nedočká, protože od nynějška bude v Obsidianu působit jako jeden z vedoucích programátorů. Není to tedy designérská role, ale vůbec není vyloučeno, že se k ní propracuje. Asi spíše v Obisidianu neví, jak ho co nejlépe využít, když je to člověk se zkušenostmi a velkými schopnostmi v oblasti designu, scénáře i programování.

Fanoušci Falloutu by si asi moc přáli, aby Tim Cain dostal na starosti nějaký nový Fallout projekt, ale to bohužel není v rukou Obsidianu, ale Bethesdy. Vůbec nejlepší by ale bylo, kdyby na konto Cainova příchodu vzniklo v rámci Obsidian něco úplně nového. Tým kolem Fearguse Urquharta se toho nebojí, jak ukázal s nedokonalým, ale přesto v mnoha ohledech skvělým Alpha Protocolem. Uvidíme, jestli z toho bude něco většího, nebo se jen Tim Cain zařadí mezi řadové zaměstnance. S jeho zkušenostmi by to ale byla škoda. Co by se podle vás mělo stát, teď, když je nezanedbatelná část „Fallout party“ zase spolu v jedné firmě?

Nejnovější články