Tvůrce série GTA Dan Houser odchází z Rockstar Games
zdroj: Polygon

Tvůrce série GTA Dan Houser odchází z Rockstar Games

5. 2. 2020 10:13 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

„Dle západní medicíny se ischias, zvaný lidově houser či ústřel, objevuje převážně ve středním věku, a to hlavně pak u mužů. Jedná se o náhle vzniklé bolesti v oblasti bederní páteře,“ píše se na webu Patentní medicína. Dan Houser si sice prošel dovolenou, o jejíž délce se nikomu z nás ani nesnilo, ale asi to nebude bolest zad, kvůli níž opouští slavnou společnost, kterou pomohl založit.

„Dan Houser, viceprezident a tvůrčí vedoucí ve společnosti Rockstar Games, opustí společnost po prodlouženém odpočinku, který začal na jaře 2019. Jeho posledním pracovním dnem bude 11. březen,“ zní oficiální vyjádření mateřské společnosti Take-Two.

Dan Houser spolu se svým bratrem Samem Houserem stáli na počátku společnosti Rockstar Games v roce 1998 a proslavili se převážně sérií Grand Theft Auto. Dan Houser ovšem nebyl jen kravaťákem, který by ukazoval prstem a sledoval, jak se věci dávají do pohybu. Hry nejenže produkoval, ale přímo se podílel i na vývoji všech GTA v pozici spisovatele a ve stejné pozici je podepsaný i pod Bully, Max Payne 3, sérií Red Dead Redemption, a dokonce i Midnight Club: Los Angeles. K tomu si vyzkoušel i roli dabéra.

Mateřská společnost Take-Two odmítla komentovat důvod jeho odchodu, ale když někdo potřebuje rok trvající volno po 21leté kariéře vývojáře, nabízí se logicky celková únava. Take-Two alespoň potvrdila webu GamesIndustry, že role Danova bratra se nemění. Sam bude nadále prezidentem Rockstar Games.

Stále žije naděje, že se Houserovo jméno objeví v další hře společnosti. GTA VI sice oficiálně neexistuje, ale všichni si myslíme, nebo spíš doufáme, že se na něm skutečně dělá a bylo by příhodné nakopnout jím novou generaci konzolí.

A protože Dan Houser sepsal příběhy všech předchozích dílů série a od posledního uběhlo už šest let, možná před svou dovolenou a následným odchodem stihl připravit příběh svého posledního, doufejme velkolepého díla v Rockstaru.

Nejnovější články