Ubisoft oficiálně mění protipirátskou ochranu u PC her
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft oficiálně mění protipirátskou ochranu u PC her

5. 9. 2012 12:56 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Na svou drakonickou formu DRM (protipirátské ochrany) se chlapci a dívky z Ubisoftu vykašlali už před nějakým časem (minulý rok), když nutnost být kvůli hraní neustále online nahradili nejdříve jednorázovou aktivací s několika dalšími, povolenými pokusy a nyní jednorázovou aktivací - bez dalších omezení.

Co to znamená: aktivovat hru budete muset jen při instalaci, a pak už si můžete dělat de facto, co chcete, takže hlavně hrát v off-line módu a nevztekat se, že vás hra ze singlu vykopla kvůli výpadku internetu nebo ubisoftí sítě. Pokud se samozřejmě budete chtít připojit k uPlay platformě, nebo se prostě zapojit do multiplayerových bojů, tak vás čeká přihlášení. Už ne však aktivace. Není náhodou "šťastná" středa 13.?

Takové informace se samozřejmě čtou velmi pěkně a je třeba říci, že to platí pro celé interview na RPS, odkud informace pochází. Šéf divize online her v Ubisoftu, Stephanie Perotti, se v rozhovoru sice zdráhá dát přímou odpověď na to, jestli při zpětném pohledu bylo zavedení „always on DRM“ chybou, nebo ne. Vůbec na tom však v tuto chvíli nezáleží, pokud zrušení této ochrany bereme jako přímou reakci na stále dokolečka se opakující nářky hráčů, novinářů a zkrátka všech, co PC hry od Ubisoftu museli nebo chtěli hrát a nutnost být stále připojen k internetu je nehorázně štvala.

Zbývá tedy dodat, že uvolnění poměrů s protipirátskou ochranou vám umožní legálně pořízenou hru instalovat na libovolné množství počítačů - třeba desetkrát do měsíce, pokud máte na instalace PC her nějakou velmi podivnou úchylku.

Nejnovější články