Ubisoft reaktivuje podvodně distribuované Far Cry 4 kopie hráčům, co už začali hrát
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft reaktivuje podvodně distribuované Far Cry 4 kopie hráčům, co už začali hrát

4. 2. 2015 11:30 | Byznys | autor: Honza Konfršt |

Minulý týden jsme vás informovali, že Ubisoft v rámci své platformy Uplay hromadně znemožňuje přístup do Far Cry 4 (a dalších her) hráčům, kteří si titul pořídili skrze neschválené prodejce. Později na povrch vyplynuly informace o konkrétních digitálních obchodech (Kinguin a G2A) a především o tom, že klíče pocházely z Originu, a byly pořízeny za pomocí odcizených platebních karet. Nyní se však zdá, že se v Ubisoftu k problému postavili čelem a na poměry v byznysu snad až překvapivě vstřícně.

Ubisoft totiž nechce nijak trestat koncové zákazníky a ačkoli vyšetřování krádeže karet i nekalých praktik obchodníků s klíči stále ještě probíhá, tak vydavatel hru na Uplay opět zpřístupňuje. Opětovné zpřístupnění hry se však netýká všech hráčů, ale pouze těch, kteří si klíč stihli zaktivovat a hru rozehrát. Ostatním tímto způsobem získané klíče deaktivované zůstanou - Ubisoft se tím tak zřejmě snaží zabránit dalšímu přeprodávání podvodně nabytých kopií hry.

zdroj: YouTube.com

Pokud se však bude podobná situace opakovat i v budoucnu, tak je postup dle vyjádření Ubisoftu jasný - klíče budou bez milosti deaktivovány a na nepozornost či snahu hráčů ušetřit za každou cenu nebude brán ohled. Ubisoft tímto opětovně důrazně doporučuje kupovat klíče pouze oficiální cestou či skrze schválené prodejce.

Nejnovější články