Ubisoft se soudí s Black Eyed Peas kvůli porušení smlouvy
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft se soudí s Black Eyed Peas kvůli porušení smlouvy

17. 10. 2012 11:11 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Sice to trochu připomíná kulturní či společenskou rubriku, ale je to zároveň dobrá připomínka toho, kde všude se herní průmysl pohybuje a co také řeší v rámci různých dohod.

Ubisoft nyní podal žalobu na populární kapelu Black Eyed Peas kvůli nedodržení smlouvy. Tu měl Ubisoft s právním zastoupením skupiny uzavřenou na iOS hru, která měla navazovat na titul Black Eyed Peas Experience, který se objevil na Wii a X360 a spadá do rámce exkluzivního využití značky na herních systémech.


Problémem, který vyvstal, je fakt, že BEP Music, zástupci skupiny, jaksi nezvládli či nechtěli v daném časovém termínu schválit či odmítnout danou hru na iOS. Zpráva Ubisoftu říká: „Od března 2012, navzdory opakovaným žádostem, BEP Music porušovala smlouvu tím, že odmítala schválit či zamítnout hru na iOS, na níž se pracuje.“

Nemusí se to zdát jako velká věc a dle peněz, o něž se Ubisoft soudí tuplem, ale iOS hra se jménem Black Eyed Peas může znamenat velmi solidní příjem peněz, protože je to trendy značka, která se prostě bude na iPhonech a iPadech prodávat. Pro Ubisoft je to o to vážnější, že disponuje exkluzivitou na výrobky BPE. Po tom všem byste čekali nějakou závratnou sumu, o níž se bude žalovat, ale nakonec to došlo „jen“ na milion dolarů, které navíc představují nejen cenu výroby hry, ale i kalkulaci ušlých zisků. Výroba samotné hry vyšla na 181 tisíc euro.

Rád bych napsal, že bude zajímavé tenhle případ sledovat, ale upřímně, nebude. Pokud nejste skalními fanoušky skupiny, pravděpodobně vás také nechá právní přetahování chladnými. Případ je ale zajímavou ilustrací dalšího propojení herního a hudebního průmyslu – které ale tentokrát moc nevyšlo.

Nejnovější články