V Japonsku se za týden prodalo 215 000 handheldů 3DS
zdroj: tisková zpráva

V Japonsku se za týden prodalo 215 000 handheldů 3DS

16. 8. 2011 12:10 | Byznys | autor: Martin Bach |

Asi málokdo čekal, že by tolik diskutovaná sleva konzole 3DS, ke které se Nintendo odhodlalo po...

Asi málokdo čekal, že by tolik diskutovaná sleva konzole 3DS, ke které se Nintendo odhodlalo po zanalyzování ne zrovna pozitivních výsledků prodejů konzole, vůbec nezabrala. Hráči na cenu zkrátka slyší a platí to všude na světě. Zatím nejsou k dispozici čísla z Evropy a USA, ale třetí důležité teritorium, tedy Japonsko, dělá Nintendu evidentně radost. Po snížení ceny o třetinu (z 25 000 na 15 000 jenů) se během posledního týdne prodalo 215 000 kusů konzole. To v dlouhodobějším pohledu znamená druhý neúspěšnější týden od uvedení 3DS do prodeje (v prvním týdnu po launchi se prodalo 371 000 kusů). Dohromady už Nintendo v Japonsku prodalo přes 1,5 miliónu kusů svých 3D handheldů.

Pro úspěch 3DS ale budou důležitější až další týdny, kdy se ukáže, zda aktuální kumulace prodejů není způsobena jen tím, že Nintendo oznámilo slevu několik týdnů dopředu a většina hráčů tedy čekala na její uskutečnění. A pak samozřejmě hry. Ty jsou stále Achillovou patou 3DS a rozpaky ze současného line-upu má zlomit až letošní vánoční sezóna...

Mimochodem, ke snížení ceny 3DS došlo samozřejmě i v ČR, přestože nebylo tak razantní, jako například v Japonsku nebo USA. Aktuálně si tak můžete 3DS objednat třeba na Shop.Games.cz za 4490 Kč.

Nejnovější články