V únoru do Prahy zamíří herní konference White Nights zaměřená na vývojáře a vydavatele
zdroj: tisková zpráva

V únoru do Prahy zamíří herní konference White Nights zaměřená na vývojáře a vydavatele

25. 1. 2017 13:32 | Byznys | autor: Václav Pecháček |

Praha se opět jednou na chvíli stane magnetem pro herní vývojáře z celého světa. 13. a 14. února (tedy v pondělí a úterý) totiž v hlavním městě proběhne White Nights, vývojářská konference zaměřená na byznysovou stránku průmyslu. Mělo by se jí zúčastnit až tisíc lidí. Zástupci společností jako CD Projekt RED, Valve, Google nebo Apple se budou bavit o marketingu, monetizaci, viralitě, ale taky herním designu, enginech a programování. 

Návštěvníci si kromě přednášek a workshopů na výše zmíněná témata budou moci prohlédnout tituly vystavené v rámci Developer Exhibition, jejichž vývojáři můžou zároveň v několika kategoriích soutěžit o ocenění Indie Game Cup. Tím ovšem udělování cen nekončí.

Další ceremonie se týká poněkud nudně znějících oblastí, mezi něž patří například nejlepší reklamní platforma, analytická platforma, lokalizační služba, nebo vztahy s platformním partnerem. Oscary to nebudou, ale přítomní vývojáři, vydavatelé a poskytovatelé rozličných byznysových služeb se určitě lecčemu přiučí.

A někdo z nás v redakci ostatně také, protože konferenci navštívíme a přineseme vám z ní zprávy. Přece jen jde o unikátní příležitost; White Nights se sice odehrává hned třikrát do roka, ale ostatní dvě lokace jsou letos Moskva a Petrohrad, což je přeci jen o dost dál, než Clarion Congress Hotel na Praze 9. Tak uvidíme, nakolik budou přednášky srovnatelné například s loňským Game Developers Session 2016.    

Nejnovější články