Vanishing of Ethan Carter se za měsíc prodalo přes 60 tisíc kusů (a další statistiky)
zdroj: tisková zpráva

Vanishing of Ethan Carter se za měsíc prodalo přes 60 tisíc kusů (a další statistiky)

31. 10. 2014 15:30 | Byznys | autor: Adam Homola |

Tajemná adventura The Vanishing of Ethan Carter je venku už měsíc a vývojáři ze studia The Astronauts při té příležitosti zveřejnili infografiku se spoustou zajímavých informací. Posuďte sami. Za měsíc se prodalo přes 60 tisíc kusů hry, což se jeví jako skvělý výsledek. Náklady na vývoj hry sice neznáme, ale vzhledem k povaze hry a termínu uvedení na trh si mohou tvůrci z Polska gratulovat. Nejvíc kusů hry se při tom prodalo v západní Evropě, která se na celkových prodejích podílí z 50 procent.

Na druhém místě je Severní Amerika, následuje Rusko, východní Evropa a nakonec Oceánie. Když se podíváme na konkrétní země, tak se pořadí trošku otočí. Zemím vévodí severní Amerika, následovaná Německem a Ruskem. ČR jsme se do TOP 10 nedostala, ale na desáté příčce trůni sousední Rakousko. Jinak v Grónsku, Madagaskaru a na Panenských Ostrovech se dohromady prodaly celkem tři kusy hry.

Zajímavé jsou i údaje o distribuci, byť nejsou nijak překvapivé. 77 procent všech prodejů nemá na svědomí nikdo jiný než Steam. Zbylých 23 procent už tvůrci bohužel nijak nespecifikovali, takže si je mezi sebe dělí GOG, krabicová verze hry a další digitální distribuce.

zdroj: Vlastní

Že je The Vanishing of Ethan Carter spíše kratší hra potvrzují další statistiky - přes 10 hodin mají ve hře nahráno jen 4 procenta hráčů. A přes 20 hodin má nahráno přesně 486 vytrvalců. Nebo těch, kteří zapomněli hru vypnout a šli spát... No a věděli jste, že je ve hře odstřelovací puška? Možná ano, ale velmi pravděpodobně ji nemáte. Sniperku totiž podle Astronauts našli jen tři hráči.

Na kompletní infografiku se můžete podívat ještě pod textem a někde okolo najdete i nové video. A jestli The Vanishing of Ethan Carter ještě nemáte, můžete si přečíst recenzi od Pavla Dobrovského nebo kouknout na GamesPlay.

ethancarter_info_hq_mini zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články