Velké přesuny na české vývojářské scéně
zdroj: tisková zpráva

Velké přesuny na české vývojářské scéně

30. 9. 2010 19:32 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Česká vývojářská scéna reaguje (možná se zpožděním) na ekonomickou situaci a začíná se přeskupovat a měnit.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Dokladem tohoto dění je aktuálně oznámená (ale již před nějakou dobou provedená) akvizice tří českých firem známým vývojářským domem Bohemia Interactive (Operace Flashpoint a Arma II), který pod svá ochranná křídla pojal týmy: Altar Games (Brno), Black Element Software (Praha) a Centauri Production (Praha). Nutno dodat, že v případě Centauri nejde o kompletní akvizici, ale „exkluzivní“ spolupráci, což je ale na produkční úrovni totéž.

Všechny čtyři týmy budou dle tiskové zprávy pracovat na samostatných i společných projektech, ovšem pod jednotnou hlavičkou Bohemia Interactive, což bude asi ta nejpodstatnější změna, protože intenzivní spolupráce mezi nimi už stejně nějakou dobu probíhá.

Přesto nelze dnešní oznámení brát jako pouhou oficialitu, protože se tímto krokem stává z Bohemia Interactive jeden z největších nezávislých vývojářských subjektů nejenom v ČR, ale zjevně i v rámci středoevropského regionu. A to už nějakou váhu a potenciální přínos pro český herní průmysl má nebo mít bude. Na závěr už pouze připomenutí, čím se vlastně v tiskovce omílané vývojářské týmy dostaly do podvědomí.

- Altar Games se soustřeďuje hlavně na strategie a má na kontě tituly Original War, Fish Fillets 1 a 2, UFO: Aftermath, UFO: Aftershock a UFO: Afterlight. Pracoval na obou Arma II datadiscích.

- Black Element se věnoval především akčním hrám a znáte jej možná díky Shade: Wrath of Angels a střílečce Alpha Prime. Aktuálně pro Bohemku spoluvytváří akční titul Carrier Command: Gaea Mission.

- Centauri budou znát hlavně všichni příznivci adventur a her pro děti. Her mají na svém kontě hodně, z poslední doby jmenujme Memento Mori, Pat a Mat anebo postarší sérii Gooka.

Nejnovější články