Vydavatelský gigant Kalypso koupil tvůrce Commandos. Má velké plány s novými i existujícími hrami
zdroj: tisková zpráva

Vydavatelský gigant Kalypso koupil tvůrce Commandos. Má velké plány s novými i existujícími hrami

12. 7. 2018 15:57 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Hezky se nám sešly dvě obdobné klasiky. Včera jsme se dozvěděli o novém updatu pro realtime taktickou westernovku Desperados, dnes je na řadě její předloha Commandos. Ta se nově ocitá pod hlavičkou mediálního molocha Kalypso, který má určité plány s již existujícími tituly od Pyro Studios, ale zároveň chce dále rozvíjet zavedené značky.

Kalypso má nově ve svém portfoliu všech pět titulů série Commandos (Behind Enemy Lines, Beyond the Call of Duty, 2: Men of Courage, 3: Destination Berlin, Strike Force), strategii Praetorians z období Julia Caesara a strategii Imperial Glory jako konkurenci Total War. Z tiskové zprávy sice není zřejmé, které hry se dočkají jaké péče, ale slova zakladatele společnosti Kalypso Simona Hellwiga znějí docela slibně:

„Pyro Studious mají naše hluboké uznání za to, čeho ve své historii dosáhli a co vytvořili. Proto považujeme za svoji povinnost znovuzrodit a dále rozvíjet jejich hry, které jsou milované fanoušky po celém světě. To samozřejmě znamená vývoj úplně nových her na všech platformách, ale také přizpůsobení již existujících titulů aktuálním systémům.“

Jestli se tou poslední větou nemyslí vyloženě remaky výše jmenovaných her, tak remastery určitě. Jednotlivé hry od Pyro Studios totiž běžně pořídíte na Steamu za pět eur, přičemž by měly běžet bez problému. Jejich opětovné vydání by tak – dle mého názoru – mělo přinést alespoň nějaké omlazení.

Nové hry si umím představit ve všech třech značkách, ale přeci jen Commandos bude obecně nejžádanější. Jen si vzpomeňte na Shadow Tactics z Vánoc roku 2016. Tahle pecka nám dokázala, že realtimovému taktizování zbývá ještě spousta sil. Podobným způsobem zmodernizovat Commandos by mohlo zvednout ze židle nejednoho pamětníka a nadchnout nepolíbené nováčky.

zdroj: Archiv

Ale na nějaké bližší informace budeme čekat dlouho. „Jsme hrozně zvědaví na nové příležitosti a brzy začneme oslovovat potenciální vývojáře,“ zakončuje Hellwig své nadšení z uzavřeného obchodu. Je tak velice nepravděpodobné, že by se první vlaštovka objevila už letos, i příští rok se zdá být až moc ambiciózní. Na každý pád jde o moc dobré zprávy.

Nejnovější články