Wargaming koupila australské studio BigWorld za 45 milionů
zdroj: tisková zpráva

Wargaming koupila australské studio BigWorld za 45 milionů

8. 8. 2012 16:27 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

No vida.

Začínali jako malý tým, který zkoušel uspět s free to play hrou s tanky a nyní Wargaming, jehož World of Tanks katapultoval do nebeských výšin, za 45 milionů dolarů kupuje australské studio BigWorld. Ten disponuje technologií, která pomůže v další expanzi všech multiplayerových titulů Wargaming, ať už zaběhlého World of Tanks, nebo třeba čerstvě přejmenovaného World of Warships.


Zabezpečenější systémy serverů prý pomohou Wargamingu vytvářet a upravovat nové tituly mnohem rychleji. Tedy, tato akvizice není skok do nové dimenze. Wargaming s BigWorldem spolupracoval víc než čtyři roky. Jenže zakoupení studia následně ušetří spoustu peněz a urychlí celý proces vývoje, když už bude studio „doma“.

Podle Viktora Kislyiho z Wargamingu jsou možnosti softwaru od BigWorld velmi pokročilá. Navíc se prý nemusí dosavadní „zákazníci“ BigWorldu bát. „BigWorld má vlastní licencované obchody a my podporu spotřebitelům určitě neukončíme. Budeme v pozici, kdy budeme moci kombinovat technologie BigWorldu a Wargamingu pro potřeby kohokoliv, kdo bude chtít vytvářet MMO“.

Pokračuje tak tato pohádka či spíše „americký sen na běloruský způsob“, v němž Wargaming úspěšně expanduje dál a dál. Víc než tisíc zaměstnanců, denně vydělané miliony a celá řada produktů na cestě. Tohle asi v dobách bety World of Tanks nečekali ani ti největší optimisté a utopisté.

Nejnovější články