Wargaming kupuje Gas Powered Games i s Chrisem Taylorem
zdroj: tisková zpráva

Wargaming kupuje Gas Powered Games i s Chrisem Taylorem

14. 2. 2013 16:32 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Odpověď na otázku, co bude s týmem Gas Powered Games Chrise Taylora, když Kickstarter projektu Wildman neuspěje, bychom tedy měli (najdete ji v rozhovoru s Taylorem). A vlastně i odpověď na otázku, proč GPG zařízli kampaň na Wildmana před jejím koncem. Gas Powered Games se totiž po bleskovém jednání stává součástí rapidně expandující firmy Wargaming.net, která v pondělí oznámila eSport ligu pro World of Tanks a teprve nedávno koupila tým Day 1 Studios kvůli vývoji konzolových projektů.

Wargaming.net dle tiskovky kupuje Gas Powered Games sakum prásk, jak to leží a běží včetně zaměstnanců a šéfa Chrise Taylora. „Růst Wargaming v posledních letech byl neuvěřitelný a těšíme, až se staneme součástí jedné z nejrychleji rostoucí herních firem na světě,“ píše v tiskovce Taylor a člověk z toho přímo cítí, jak u toho měl zatnuté zuby. Vývojář, který se až do poslední chvíle snaží za cenu mnoha obětí zachránit svůj nezávislý tým, a nakonec ho prodá, aby ušetřil své zaměstnance a možná i sám sebe problémů s živobytím, ten takové věci neříká snadno a bez bolesti na hrudi. Realita se ale neptá.

Zato Victor Kislyi, šéf Wargaming.net si akvizici GPG logicky pochvaluje. Pravděpodobně za nevelké peníze mu do klína spadlo zkušené a zaběhnuté studio. V tiskovce se ovšem nepíše, jestli GPG bude moci do budoucna pracovat na vlastních projektech, nebo jestli bude Chris a spol. zaúkolován prací na Wargaming hrách. Jisté asi je, že cokoli z GPG vyleze, tak bude s nálepkou free to play. Wargaming je totiž ztělesněním úspěchu právě díky free to play modelu, na kterém úspěšně staví všechny své hry, ať už to je World of Tanks nebo připravované tituly World of Warplanes a World of Warships. Je fakt, že třeba Demigod je na free to play jako dělaný.....

Nejnovější články