Watch Dogs 2, For Honor i Ghost Recon vyjdou do dubna 2017
zdroj: tisková zpráva

Watch Dogs 2, For Honor i Ghost Recon vyjdou do dubna 2017

12. 2. 2016 14:07 | Byznys | autor: Adam Homola |

Nedávné spekulace o nahrazení letošního Assassin's Creed druhým Watch Dogs se možná vyplní. Letošní absenci nového Assassin's Creed už Ubisoft oficiálně potvrdil a díky zprávě pro investory teď víme i to, že Watch Dogs 2 vyjde relativně brzy - nejpozději do dubna příštího roku. Zatím tak není jisté jestli se stihne Aiden Pearce vrátit v letošním kalendářním roce, ale ve fiskálním roce končícím dubnem 2017 by to stihnout měl.

Není to určitě poprvé co slyšíme o Watch Dogs 2, ale tentokrát je to oficiální a znamená to, že plnohodnotné představení hry by na sebe nemělo nechat dlouho čekat. Zřejmě tak zůstává jen otázkou zda uvidíme ze hry něco na E3, nebo dříve. Ubisoft také potvrdil, že do dubna 2017 vyjdou další velké tituly jako For Honor, South Park: The Fractured but Whole a Ghost Recon WildLands.

A prý také jedna zatím nejmenovaná nová AAA značka s velkým potenciálem a silným příklonem k digitálním službám. Jestli se tím myslí MMORPG, MOBA, free to play odnož nějaké slavné série, nebo něco jiného, si zatím můžeme pouze domýšlet. Na výše jmenované tituly Ubisoft sází hodně, stejně jako na některé kousky které už klepou na dveře. Těmi jsou především The Division, Far Cry Primal a rozšíření Operation Black Ice pro Rainbow Six Siege.

zdroj: Archiv

Konkrétně z The Division jsou v Ubisoftu prý nadšení, především na základě nedávné uzavřené bety. Ta počtem hráčů i jejich reakcemi předčila očekávání firmy a hra má údajně našlápnuto k tomu, aby se zařadila bok po boku vedle největších startů nové značky v historii herního průmyslu. To už Ubisoft říkal o Watch Dogs, stejně jako Activision o Destiny. Nakolik nás vedení firmy jen tahá za nos marketingovými frázemi uvidíme zanedlouho.

Ostatně o kvalitách hry se budou moct přesvědčit za chvíli všichni v blížící se otevřené betě, která poslouží jako demo krátce před vydáním. Reakce z uzavřené betaverze jsou zatím víceméně pozitivní a tak by mohl mít Ubisoft ve svých rukou teoreticky další slibně vypadající novou značku. Když samozřejmě odhlédneme od celého názvu hry, který ji z kategorie "největší start nové značky" diskvalifikuje. Ale dejme tomu, že Tom Clancy's je případ, nad kterým oči přimhouřit můžeme.

zdroj: Archiv

Ve zprávě pro investory nelze přehlédnout také zajímavou zmínku o uplynulých měsících. V nich bychom mohli najít jedno zklamání a jedno příjemné překvapení. Zklamáním není nic jiného, než Assassin's Creed: Syndicate. Ten se povedl nejen podle Aleše a jeho recenze, ale komerční úspěch zůstal za očekáváním. Vzhledem ke kvalitám hry to dává vedení Ubisoftu za vinu především příliš silné konkurenci, ve které poslední Assassín jednoduše trochu zapadl.

Naopak se ale dařilo týmové akci Rainbow Six Siege, u níž jsme se sice čísla prodejů nedozvěděli, ale vedení firmy si pochvaluje zapojení lidí do hry. V budoucích měsících pak Ubisoft vidí potenciál pro vyšší růst příjmů především u digitální distribuce a také u prodeje svých starších her. Teoreticky by to mohlo znamenat i uvolnění více starých her na GOG nebo i Uplay, ale to bychom předbíhali.

Nejnovější články