Wii U neutne prodeje Wii, zní z Nintenda
zdroj: tisková zpráva

Wii U neutne prodeje Wii, zní z Nintenda

1. 12. 2011 16:17 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Je to věčná otázka, zda ve chvíli, kdy přijde nová konzole, dojde k prodejnímu pozření staršího bratra (sestry) nebo zvládnou obě koexistovat, alespoň po nějakou dobu.

Šéf americké pobočky Nintenda, Reggie Fils-Aime, má v tomhle jasno. Až vyjde příští rok Wii U, původní „Wiičko“ se nemá čeho obávat. Důvodem je dle něj fakt, že obě konzole v té době už budou směřovat na jinou cílovou skupinu.


„Spotřebitel, který si koupí dnes Wii bude odlišný od toho, který si zanedlouho bude kupovat Wii U“, vysvětluje Fils-Aime. „Tohle budou první vánoce, kdy bude Wii k dostání za 149 dolarů a méně. To nám rozšíří okruh zákazníků, k němuž se dostáváme. Jsou to lidé, kteří už o Wii slyšeli, ale předchozí ceny hardwaru byly mimo jejich finanční možnosti“. Což není nijak nereálná teorie. Wii, jakožto konzole s pohybovým ovládáním, pořád nese určitou atraktivitu a se svou skladbou her může být atraktivním dárkem hlavně pro mladší hráče.

Fils-Aime tak jasně deklaruje, že Wii U se bude pohybovat v jiné cenové hladině. „Věříme, že Wii a Wii U spolu mohou po nějaký čas koexistovat.“ Pro Wii U bude pak časem hovořit fakt, že si budete moci přenést svou herní sbírku na Wii U. Cenový pokles je skutečně atraktivní pro mnohé potenciální kupce, stejně jako vydávání nových her, jako třeba Legend of Zelda: Skyward Sword, odvolávající se na klasiku. Navíc, když se podíváme na případ PS3 a velmi dlouho přežívajícího PS2, máme tu dost precedentů, které Film-Aimeovy dohady podporují.

Nejnovější články