Za zrušení Spielbergovy hry LMNO může The Saboteur
zdroj: tisková zpráva

Za zrušení Spielbergovy hry LMNO může The Saboteur

12. 10. 2010 11:59 | Byznys | autor: Karel Klein |

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Poslední dobou se zdá, že jména slavných filmových režisérů budou zmiňována v souvislosti s hrami stále častěji. Naposledy jsme slyšeli, že Guillermo del Toro (Hellboy) spolupracuje s THQ na blíže nespecifikované hororové sérii, ale kdo to všechno odstartoval? Třeba Steven Spielberg (se svým studiem Dreamworks v roce 1995), který v posledních několika letech spolupracoval s Electronic Arts a výsledkem byla nadprůměrná puzzle sranda pro konzoli Wii - Boom Blox.

Tu měl následovat další, tentokrát už větší projekt s pracovním názvem LMNO, ovšem jak prozradil bývalý vývojář EA Jake Kazdal, tato „akční adventura s epickým příběhem“ byla po téměř dvou letech vývoje zrušena.

Důvod rozhodnutí EA pořádně nezná ani Kazdal, ale podle toho co si troufá odhadnout, šlo o upřednostnění jiného, koncepčně podobného projektu.

„Mohla tu být nějaká další hra, která byla prakticky to samé mínus to, co jsme dělali my. Šlo o politiku,“ prozradil v podcastu 8-4 Play Kazdal.

O zrušení projektu LMNO se spekulovalo už před celými dvěma lety, kdy bylo zavřeno studio Blueprint, které mělo hru vyvíjet. EA však spekulace dementovala a nadále trvala na tom, že Spielbergovým jménem zaštítěný titul vyjde. Po výpovědi Kazdala však už neměla jinou možnost, než zrušení potvrdit.

„EA bude nadále spolupracovat se Stevenem Spielbergem. EA zrušila projekt LMNO. EA neustále sleduje vývojové prostředky a podle toho také postupuje,“ strojově vypověděl vydavatel pro server Joystiq.

LMNO tak pravděpodobně nikdy nespatří světlo světa a je to škoda, protože kdo by si nechtěl zahrát „akční adventuru s epickým příběhem“ od režiséra trilogie Indiana Jones (na čtyřku jsme radši zapomněli). Teď nezbývá, než doufat, že se Spielberg rychle nachomýtne k něčemu jinému. Nebo si snad myslíte, že by filmoví režiséři neměli fušovat do videoherního průmyslu?

UPDATE: Server CVG pravděpodobně objevil titul, který vyšplouchl Spielbergovo LMNO z produkčního plánu EA. LMNO bylo totiž v roce 2006 neznámým zdrojem popisováno jako akční adventura zasazena do období 2. světové války, která kombinuje Medal of Honor a Jamese Bonda.

Hádejte, který vydavatel získal v roce 2007 akvizicí studia Pandemic značku The Sabouter, tedy na chlup stejný projekt? Ano, byla to právě EA, jež se tak musela rozhodnout, který z titulů poslat k ledu.

Jak víme, nakonec roku 2009 vyšel The Sabouter a v recenzích si nevedl vůbec zle. Bohužel se samotným studiem Pandemic to už tak slavně nedopadlo.

 

Nejnovější články