Zájem o The Sims 4 neupadá ani po čtyřech letech. Hra stále láká miliony nových hráčů
zdroj: Foto: Electronic Arts

Zájem o The Sims 4 neupadá ani po čtyřech letech. Hra stále láká miliony nových hráčů

7. 2. 2019 11:27 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Možná vám přijde, že The Sims 4 stojí stranou a je to jen záležitost pro holky, ale těch holek (a nejen jich) neustále přibývá. Simulátor života láká dokonce miliony nových hráčů a generuje své mateřské společnosti EA velmi slušné zisky.

The Sims 4 je na trhu od září roku 2014, tedy už téměř čtyři a půl roku. O to zajímavější jsou čísla, která padla v konferenčním hovoru EA s investory. Společnost se pochlubila loňským přírůstkem nových unikátních hráčů, který činil 4,8 milionu. Jen za minulý rok!

Nutno dodat, že The Sims 4 je už dostupná i na konzolích, a dokonce k ní máte přístup v nejzákladnějším předplatném Origin Access Basic. I tak není o popularitě hry pochyb. A EA se zjevně vyplácí chrlit jedno rozšíření za druhým.

Hra se za svůj život dočkala téměř tří desítek DLC a potvrdila tak (jako mnoho dalších před ní), že hra jako služba má pro svého vydavatele obrovský smysl. Celoživotní příjmy z The Sims 4 ke konci loňského roku překročily magickou hranici jedné miliardy dolarů, tedy 22,76 miliardy korun.

Po těchto informacích není vůbec překvapivé, že dodatkům jen tak neodzvoní. EA hodlá ve fiskálním roce 2020 (od 1. dubna 2019 do 31. března 2020) vydat dalších alespoň 20 dodatků pro „naše Sims hry na PC, konzolích a telefonech“. Fanoušky tedy čekají další a další investice.

Nejnovější články