Zlevnění Wii by mohlo znamenat ohlášení nové konzole
zdroj: tisková zpráva

Zlevnění Wii by mohlo znamenat ohlášení nové konzole

14. 4. 2011 17:39 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Podle serveru Engadget, či spíše jejich nejmenovaného zdroje by mělo 15.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva května přijít výrazné zlevnění konzole Wii na 150 dolarů. Podle analytika Jesseho Divniche by to mohlo znamenat, že pro E3, která přijde v červnu, by Nintendo mělo mít v záloze jiné „zlomové“ oznámení a myslí tím oznámení nové konzole „Většina videoherních společností zdržuje velká oznámení na E3 a pokud Nintendo oznámí snížení ceny Wii před E3, musí mít v kapse něco mnohem většího k oznámení. A je jen velmi málo zpráv, které by přebily snížení ceny hardwaru“, myslí si Divnich.

Jiný analytik, Billy Pidgeon z M2, souhlasí: „Wii určitě dostane nižší cenu, což prospěje Nintendu i prodejcům. Takové snížení v druhém kvartále by bylo typické pro E3 a pokud bude oznámeno před ní, mají asi v záloze větší oznámení. Bylo by skvělé, kdyby šlo o novou konzoli, ale to by bylo riskantní, když má Wii tak velkou uživatelskou základnu a konkurence ještě konec pro současné konzole neplánuje. Načasování nové generace bude velmi zajímavé“. Nicméně ne všichni s těmito úvahami souhlasí.

Michael Pachter si myslí, že Engadget nemá pravdivé informace. „Není možnost, jak by se tohle dozvěděl někdo mimo japonskou centrálu Nintenda, dokud nebudou rozeslána oznámení a reklamy prodejcům, což bude tak tři týdny před snížením cen. Nevěřím, že má ten zdroj pravdu. Myslím si, že zlevnění přijde v září. Nintendo nezačne se snižováním, spíše Microsoft. Wii se prodává docela dobře, skoro milion kusů měsíčně, tak proč snižovat cenu, když ještě nespadly prodeje pod půl milionu kusů měsíčně? Nevidím důvod.“

Je pravda, že vše visí na nejmenovaném zdroji jednoho serveru. Na druhou stranu, neznamená to, že nemusí mít pravdu... a hlavně, Pachter je zlými jazyky označován za garanta opačného výsledku, než který sám předurčí. Uvidíme 15. května, potažmo na E3.

Nejnovější články