Call of Cthulhu
Věková dostupnost

Call of Cthulhu

Články

Únorové PS Plus míří pod vodu i do VR, Games with Gold za Lovecraftem

Sony v únoru poruší své nepsané pravidlo, dle kterého máte členstvím v programu PlayStation Plus nárok na dvě hry zdarma každý měsíc. Tentokrát totiž dostanete hned tři – ale k jedné z nich budete potřebovat PS VR. Vlastně jich dostanete hned pět, stejně jako v případě lednového Uncharted je tu totiž i jedna kolekce. Na Xboxu One se drží klasické čtyřky, jsou tu závody, záhady i zázraky. A Star Wars! Zase.

MudRunner 2 odhaluje krásu přírody a těžkých strojů

V uplynulých dvou dnech proběhla každoroční akce WhatsNextFocus, na které vydavatel Focus Home Interactive odhalil své plány do budoucna. Došlo k oznámení nových partnerství i práce na nových hrách a ukázaly se taky už známé tituly, mezi kterými nechyběly The Surge 2, A Plague Tale: Innocence, GreedFall a MudRunner 2.

Call of Cthulhu se před vydáním připomíná znepokojivými scénami

Call of Cthulhu by měla dostat ocenění za nejodvážnější hru roku. Být prvním titulem, který vyjde pouhé čtyři dny po jedné z nejočekávanějších her současnosti, s sebou přináší nemalá rizika. Ani náhodou k sobě nepřirovnávám detektivní horor a westernovou akci v otevřeném světě, ale přeci jen se následujících pár týdnů většina pozornosti obrátí k Red Dead Redemption II. Ale pokud novinka od Rockstaru není vaším šálkem čaje, launch trailer Call of Cthulhu dokáže nalákat.

Call of Cthulhu ukazuje chapadla a první hodinu hraní

Pár let zpátky jsem měla pocit, že lovecraftovské univerzum zůstává hrami smutně nevyužité a až překvapivě opomíjené, ale situace se stihla zásadně změnit. Proti Cthulhu ve hrách můžete taktizovat, smíte ho uctívat, tak trochu se jím stáváte, anebo poslechnete jeho volání a půjdete mu po stopách, neznámému naproti.

Call of Cthulhu vyjde den před Halloweenem

Tak to vypadá, že se v období letošního Halloweenu a Dušiček budeme mít u čeho děsit. Dorazí totiž první ze dvou očekávaných detektivek pohrávajících si s příčetností hlavních hrdinů ve světě prastarých bytostí, kterým vdechl život spisovatel H. P. Lovecraft před dávnými časy. Hororovou adventuru Call of Cthulhu očekávejte 30. října.

Hlavní hrdina Call of Cthulhu jen těžko zůstane příčetný

Letošek by měl být dobrým rokem pro všechny příznivce spících antropomorfních chobotnic, co jen tak mimoděk inspirují kulty plné šílených fanatiků. Lovecraftova mytologie se objeví jak v detektivce The Sinking City, tak v chystaném hororu Call of Cthulhu. Ten se na E3 prezentoval novým trailerem, který ukáže, že největším nebezpečím nebudou chapadla temných bohů, ale eroze vaší příčetnosti.

Bleskovky

  • 10. 4. 2019 - Na Nintendo Switch se letos podívá Vampyr i Call of Cthulhu.

  • 18. 7. 2018 - Call of Cthulhu vyjde 30. října, prozradil Steam.

  • 4. 7. 2018 - Nová Steam stránka Call of Cthulhu upřesnila datum vydání na letošní podzim.

  • 21. 2. 2018 - Call of Cthulhu dohrajete za 12 až 15 hodin.

  • 29. 9. 2017 - Call of Cthulhu vyjde až v průběhu příštího roku.

  • 6. 2. 2017 - Vampyr a Call of Cthulhu vyjdou ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku.

Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Hodnocení čtenářů:
70/100
Datum recenze:
30. října 2018
Recenze