Caller's Bane (Scrolls)

Caller's Bane (Scrolls)

Články

Karetka Scrolls od tvůrců Minecraftu mění název a bude pokračovat zdarma na komunitních serverech

Zopakovat úspěch Minecraftu je nadlidský, ne-li zhola nemožný úkol. Studio Mojang to před léty zkusilo s taktickou karetní hrou Scrolls a pohořelo jako svitek nacucaný lihem. V létě roku 2015, tedy pouhý půlrok po vydání hry, jsme se dozvěděli o ukončení podpory ze strany vývojářů. Servery nakonec běžely až do letošního února, kdy se nadobro vypnuly. Na druhou stranu nám bylo slíbeno odemčení hry úplně všem pomocí komunitních serverů. A tak se právě teď stalo.

Fight Club #233 HD: Plachty napnuty!

Prázdniny - neprázdniny, léto - neléto, dovolená - nedovolená. Pravidelný středeční Fight Club jsme museli vysílat, i kdyby na hry nebylo. V duchu této ideologie zasedli na sedačky ve studiu Pavel, Adam, Petr a po čase též Aleš, aby se před kamerou pobavili o zajímavých událostech videoherního světa za uplynulý týden. O čem konkrétně jsme hovořili?

Mojang končí s karetní strategii Scrolls, servery poběží ještě rok

Pamatujete si ještě na Scrolls? Sympatická karetní strategie z dílny Mojang, tvůrců Minecraftu, nikdy nedosáhla popularity, která by se jen vzdáleně blížila kostičkovému šílenství a nutno říci, že počet jejích hráčů nebyl ani v době největší „slávy“ oslnivý. Skalní komunita se u ní ovšem držela a právě ji asi zarmoutí čerstvé oznámení, že Mojang půl roku po vydání ostré verze ukončuje podporu hry a bude ji další rok udržovat v provozuschopném stavu, než dojde k pravděpodobné odstávce serverů.

Mojang vydá karetní hru Scrolls příští měsíc a nadále na ní hodlá pracovat

Karetní tahovka Scrolls byla po koupi Mojangu Microsoftem předmětem spekulací, jestli hru nový majitel pošle k ledu, nebo tvůrce nechá, aby hru dokončili a dále vylepšovali. Naštěstí došlo na druhou variantu. Scrolls vyjde zhruba za měsíc. Vývoj hry je nyní ve fázi betaverze a pro vývojáře z Mojangu bude znamenat vydání jakousi formální změnu - s vývojem nehodlají skončit a Scrolls mají v plánu podporovat ještě dlouhou dobu. Do hry budou přibývat nové karty, jednotky, další funkce a herní prvky.

Microsoft kupuje tvůrce Minecraftu za více než 53 miliard korun

Spekulace tentokrát odpovídaly skutečnosti, lišily se jen částkou, za níž měl Microsoft koupit švédské studio Mojang, které provozuje fenomenálně úspěšnou hru Minecraft. Dnešní oznámení o koupi Mojangu Microsoftem totiž prodejní cenu upřesnilo na částku 2,5 miliardy dolarů, což je v přepočtu přes 53 miliard korun. Zároveň s tím Mojang opouští trojice zakladatelů studia Carl O. Manneh, Markus A. Persson a H. Jakob Porsér. Markus „Notch“ Persson se samozřejmě vyjádřil k tomu, proč odchází a uzavření obchodu komentovali i zástupci Mojangu a Microsoftu.

Microsoft prý jedná o koupi tvůrců Minecraftu za 2 miliardy dolarů

Přes 16, 5 milionů lidí si koupilo Minecraft od roku 2009 pro PC, přes 12 milionů lidí si pořídilo X360 verzi, přes 3 miliony PS3 verzi a více než 16, 5 hráčů investovalo šest babek do některé z mobilních verzí. A to nepočítám prodeje nedávno vydaných verzí Minecraftu pro PS4 a Xbox One. Minecraft je zkrátka již několik let spolehlivý kasovní trhák, na který si podle několika na sobě nezávislých zdrojů Wall Street Journal a Bloombeg brousí zuby Microsoft. A zakousnout by se do švédské firmy mohl už koncem tohoto, respektive počátkem příštího týdne.