Chrono Trigger

Chrono Trigger

Články

Seznamte se se zákulisím vývoje Metal Gear Solid, Baldur’s Gate II a World of Warcraft

V redakci jsme si velmi oblíbili knihu Blood, Sweat, and Pixels od Jasona Schreiera z Kotaku. Odkrývá totiž roušku tajemství, která zahaluje vývoj úspěšných her, rozšiřuje čtenářovo povědomí o náročném procesu a vysvětluje, proč se v našich oblíbených hrách vyskytují některé věci, které nám vadí. Podobných knih je samozřejmě víc a nejnovější Humble Bundle jich nabízí dvě desítky.

Utrápený PC port Chrono Triggeru dostává druhý update, třetí je na cestě

Ach ten Chrono Trigger. Skvělé JRPG, jehož PC port je v přímém kontrastu s kvalitami hry samotné. Špatný technický stav portu si ale naštěstí vývojáři ze Square Enixu uvědomují, nedávno vydali první update a teď vychází druhý, plný tolik potřebných a žádaných změn.

Fight Club #369 – Duben, s Kratem budem

Pravidelný podcast Fight Club jsme si dali s řadou témat. V rychlosti jsme projeli několik důležitých a velkých zpráv z minulého týdne. Zmínili jsme vesmírný sandbox No Man’s Sky, který bude dělat radost i hráčům na Xbox One. Dojde i na netradiční oznámení ohledně loot boxů v Shadow of War nebo na sypání popela na hlavu ve Square Enix. A taky zhodnotíme cheatovací mód v Assassin's Creed Origins.

Square Enix si sype popel na hlavu a slibuje opravu zkaženého PC portu Chrono Trigger

Nadšení PC hráčů z vydání jednoho z nejlepších RPG všech dob, Chrono Trigger, moc dlouho nevydrželo. Legendární hra vyšla na PC teprve před pár týdny ve slušně řečeno odfláknutém stavu, kdy se na to ve Square Enix vykašlali a pustili na Steam špatný port mobilní verze hry, která byla sama portem DS verze. Vydavatel si teď ale sype popel na hlavu a slibuje jednu opravu za druhou.

Na Steamu vychází v poněkud nešťastném stavu legendární JRPG Chrono Trigger

Asi není potřeba dlouze spekulovat o tom, zda můžeme Chrono Trigger zařadit mezi nejlepší (J)RPG všech dob. Místo mezi nejlepšími si hra z roku 1995 zasloužila právem a teď, po řadě ostatních platforem, vychází konečně i na Steamu. Jenže to má hned několik háčků.

Bleskovky

  • 11. 4. 2018 - Vyšel první patch pro Chrono Trigger, který přidává možnost přepnout hru do původní (SNES) grafiky.