Company of Heroes 2
Věková dostupnost

Company of Heroes 2

Články

16 nejzajímavějších chystaných deskovek podle videoher

Stolních her podle videoher každým rokem přibývá. Zatímco před rokem 2010 jsme byli rádi za jednu takovou hru za rok, na konci letošního roku nám na ně nebudou stačit prsty na rukou. A podíváme-li se do budoucnosti, je to ještě lepší. Ze zástupu oznámených deskovek s licencí jsme vybrali 16 kousků, které by podle nás neměly uniknout vaší pozornosti.

Vzpomínáme: uběhlo 12 let od vydání Company of Heroes

Malá jednotka pěchoty pokradmu postupuje tichým polem a zastavuje se u nízké zídky. Pomalu postupuje po její délce, když vtom se z mlhy války vynoří německý Panzer. Ještě než vojáci začnou samovolně ustupovat a krýt se, ozve se éterem "Oh, shi-", přerušené výstřelem děla a explozí projektilu, která jednotce ubere onoho vulgárního panáka. Právě tahle scéna, náhodně vzniklá ve fortelném herním enginu, se mi nejvíc zaryla do paměti jako ilustrace real-time strategie Company of Heroes od Relicu, která vyšla tento den před 12 lety, tedy 13. září 2006.

Strategický Humble Bundle nabízí Endless Space 2 nebo Tooth and Tail

Správný stratég si umí vybrat tu nejlepší chvíli k útoku. Je-li vaším cílem dobýt pro svou steamovou knihovnu Endless Space 2, Tooth and Tail nebo Empire: Total War, čas ke zteči právě nastal. Humble Bundle nabízí tyhle a další tituly za tolik, kolik se vy sami rozhodnete zaplatit, byť pro odemknutí nejvyšší úrovně, kde se nachází vesmírná 4X od Amplitude a krysí válka od Pocketwatch, se musíte rozloučit s 10 eury.

Čtenářský gamesplay: hrajeme válečnou RTS Company of Heroes 2

Válka se prý nikdy nemění, jak tvrdí Fallout, ale není to pravda. Stačí zdánlivě nepatrný taktický zásah, a situace na bojišti je rázem naprosto odlišná. Někdy ve váš, někdy v soupeřův prospěch. Podstatné je, že boj má jistá pravidla, a když je v dané chvíli správně vyhodnotíte a aplikujete, můžete vyhrát třeba celou 2. světovou válku. Těžko říci, jestli to v dalším čtenářském gamesplayi stihneme, ale minimálně se o to pokusíme.

Bleskovky

  • 28. 5. 2021 - Vyzvedněte si na Steamu Company of Heroes 2. Zdarma a napořád

  • 17. 6. 2020 - Humble Bundle bojuje proti rasismu s Bioshockem, Observerem, Kerbaly a dalšími

  • 4. 5. 2015 - Neoficiálně: Hry Alien: Isolation, Company of Heroes 2 a Game of Thrones budou podporovány virtuální realitou HTC Vive.

DLC

Company of Heroes 2: The British Forces
Company of Heroes 2: The British Forces
Strategie
PC, Linux
3. září 2015
Company of Heroes 2: Ardennes Assault
7/10
Company of Heroes 2: Ardennes Assault
Strategie
PC
18. listopad 2014
Company of Heroes 2: The Western Front Armies
8/10
Company of Heroes 2: The Western Front Armies
Akční, Strategie
PC
24. červen 2014
Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
25. června 2013
Recenze