Company Of Heroes: Tales Of Valor
Věková dostupnost

Company Of Heroes: Tales Of Valor

Články

Vzpomínáme: uběhlo 12 let od vydání Company of Heroes

Malá jednotka pěchoty pokradmu postupuje tichým polem a zastavuje se u nízké zídky. Pomalu postupuje po její délce, když vtom se z mlhy války vynoří německý Panzer. Ještě než vojáci začnou samovolně ustupovat a krýt se, ozve se éterem "Oh, shi-", přerušené výstřelem děla a explozí projektilu, která jednotce ubere onoho vulgárního panáka. Právě tahle scéna, náhodně vzniklá ve fortelném herním enginu, se mi nejvíc zaryla do paměti jako ilustrace real-time strategie Company of Heroes od Relicu, která vyšla tento den před 12 lety, tedy 13. září 2006.

Trailer z Company of Heroes filmu je bez chuti i zápachu

Pořád si stěžujeme na to, jak se filmy podle videoherních námětů jenom oznamují, ale žádné pořádně nevychází, respektive málokterý z nich vůbec vstoupí do produkce. A pak se nám tu vyloupne film podle oceňované realtime strategie Company of Heroes a já na něj koukám, jako tele na nová vrata. Tedy, ne na film, ale na trailer z něho, který najdete po rozkliku, abyste se mohli podivit také. Není to samozřejmě žádný hollywoodský blockbuster, o čemž svědčí i fakt, že film vyjde přímo na Blu-Ray a DVD, takže se jeho aktuální premiéra musí obejít bez červených koberců, dam ve večerních šatech a jiných propriet, bez nichž se slavnostní uvedení do kin neobejde.

Britský magazín spekuluje o Company of Heroes 2

Krátké zprávy s jasným sdělením bývají nejúdernější a obvykle umí člověka nejvíce rozhodit. Nedávno se nás třeba někdo v podcastu ptal, na čem vlastně dělají tvůrci z Relicu. Říkali jsme, že pravděpodobně Dawn of War 3, protože to sami tvůrci i jejich dohlížitelé z THQ několikrát naznačovali. Říkali jsme, že by bylo pěkné, kdyby dělali na Homeworld 3, což sice nikdo nenaznačoval, ale všichni bychom si to přáli. A také jsme říkali, že nevíme, jestli pracují na dalším díle (pozor, ne datadisku) válečné strategie Company of Heroes.
Hodnocení
GAMES.cz
5/10
Datum recenze:
4. května 2009
Recenze