Consortium: The Tower

Consortium: The Tower

Články

Vybíráme z předběžného přístupu: Napoleonské války, umění infiltrace a sci-fi střílečka s tajemnou věží

Až na jednu výjimku tvoří tento výběr tituly plné výbuchů napříč různými historickými i budoucími dobami. Vrátíme se zpět do Napoleonských válek, s přimhouřením oka navštívíme druhou světovou, uděláme si vlastní peklo v pseudo Vietnamu a prostřílíme se věží v budoucnosti. Páté kolo u vozu patří neotřelé puzzle hře v měnícím se prostředí krychle.

Dobývání mrakodrapu na sto způsobů - střílečka Consortium: The Tower vyšla v předběžném přístupu

Consortium: The Tower je střílečka, na níž je samotné střílení tím nejobyčejnějším z lákavých prvků. Hlavní je tady něco jiného – absolutní svoboda, s níž můžete přistoupit k dobývání futuristického londýnského mrakodrapu z rukou teroristů. Nebo jim vlastně radši pomůžete? To je na vás, stejně jako rozhodnutí, s kým pokecáte, koho zabijete, komu pomůžete, protože celá budova se hemží různými frakcemi a zájmovými skupinami. No a teď si tohle tvárné dobrodružství můžete vyzkoušet sami, protože hra vyšla na Steamu v předběžném přístupu.

RPG střílečka Consortium: The Tower předvádí obří mrakodrap – brzy vyjde demo

Ambicióznímu sci-fi RPG Consortium: The Tower se loni v květnu podařilo uspět s crowdfundingovou kampaní na investiční platformě Fig a od té doby jsme o něm nenapsali ani řádku. Nedávný update (přečíst si jej můžete zde) spojený se záběry z hraní však ukázal, že vývoj pokračuje více než zdárně. Všechny klíčové mechaniky už fungují, takže zbývá ještě doplnit obsah a doladit všechny možné detaily. Brzy prý vyjde demo, v němž si podporovatelé vyzkouší dobývání střechy titulní věže, futuristického londýnského mrakodrapu Churchill Tower.

Spoluzakladatel BioWare doporučuje akční RPG Consortium: The Tower

Akční RPG Consortium: The Tower to má těžké. Nadějně vypadající kyberpunkové hra od tvůrců Consortia totiž pohořelo na Kickstarteru, kde z požadovaných 450 tisíc kanadských dolarů vybralo „jen“ 183 tisíc. Tvůrci z Interdimensional Games se ale nevzdávají a vydali se dosáhnout úspěchu na konkurenční Fig, kde chtějí 300 tisíc dolarů (už amerických). A vzhledem k tomu, že za jeden den vybrali 139 tisíc, se zdá, že tentokrát kampaň uspěje.

Consortium: The Tower se pokusí o úspěch na Kickstarteru jako mix Deus Ex a Smrtonosné pasti

Jak vývojáři předem avizovali, vystavili svůj projekt Consortium: The Tower na Kickstarteru, kde od hráčů žádají příspěvek 450 tisíc kanadských dolarů (cirka 7,6 milionů korun). The Tower je pokračováním Consortium, které by mělo navazovat na principy a mechanismy nastolené prvním dílem. Navrch samozřejmě ale nechybí nový obsah a rozvinutí komplikovaného příběhu plného konspiračních teorií a četných zrad.

Pokračování ambiciózního sci-fi RPG Consortium přijde s prosíkem na Kickstarter v polovině ledna

Žánrově jen obtížně zařaditelná scifárna Consortium z loňského roku se dočká pokračování, ale jen když se povede plánovaná Kickstarter kampaň, kterou tvůrci spustí 18. ledna 2016. Záběry traileru, který informaci o termínu spuštění kampaně přináší, nabízí kryptický nástin zápletky a několik letmých záběrů ze hry. I z těch několika záblesků je ale zřejmé (a tvůrci to sami zdůrazňují), že Consortium: The Tower staví na principech jedničky do takové míry, že bude používat všechny její hlavní mechanismy, rozhraní, výbavu apod. Jen prý v podstatně větším měřítku.

Bleskovky

  • 25. 4. 2023 - Sci-fi RPG Consortium dostane remaster. Už teď si ho můžete vyzkoušet