Crusader Kings II: The Old Gods
Věková dostupnost

Crusader Kings II: The Old Gods

Články

Nový Humble Bundle nabízí levně všechny datadisky ke Crusader Kings II

Velkolepé strategie od studia Paradox bývají vynikající, ale také velice drahé, pokud si je tedy chcete užít v kompletní podobě a postupně k nim dokupovat neustále vycházející DLC. Třeba v případě skvělého středověkého panovnického simulátoru Crusader Kings II byste se takhle snadno dostali přes 200 dolarů. Teď se vám ale nabízí unikátní šance doplnit resty, protože se objevil opravdu speciální Humble Bundle.

LongPlay – Crusader Kings II #6: čekání na smrt

I v novém roce se vracíme se ságou Čeňka z rodu Hrabišiců, někdejšího slovanského náčelníka a momentálně krále českého. Co víc, Čeněk je jednou z klíčových osobností východní Evropy a jeho válečné i intrikánské prsty se smočily v krvi tisíců mužů, žen a dětí. Ale jinak je to hodný člověk a básník. Má jen jednu slabinu… kmotřička Smrt už pomalu klepe na dveře. Uvidíme tedy dnes skon české legendy?

Best of 2013: Nejlepší DLC a datadisk

DLC je slovo, bez nějž by si už dnes herní byznys neuměl představit svou existenci. A je jedno, zda se pod touto zkratkou nachází balíček alternativních kostýmů pro vašeho hrdinu, soubor nových map pro multiplayer nebo rozsáhlé rozšíření, které kompletně mění či obohacuje původní hru. Třetímu druhu DLC jsme kdysi říkali datadisk a i loni takových kousků několik vyšlo, ať už jste k jejich hraní původní hru potřebovali, nebo vůbec ne. Pětice těch nejlepších včetně jednoho, který považujeme za nejpovedenější, na vás čeká v článku.

Vikingové z Crusader Kings II: Old Gods přijíždí na vlně agro metalu

Švédové z Paradoxu se už delší dobu snaží své hry propagovat jinak. Začalo to s aluzí na Tarantinovy Gaunery u trailerů na Magicku, pokračovalo to kupříkladu s propagačními videi na Leviathan Warships (recenze od Michala Rybky je v dohledu), a zvrhlému vkusu marketérů Paradoxu se nakonec nevyhla ani strategická RPG božárna Crusaders Kings II.

Staří bohové začnou vládnout v Crusader Kings II

Jak už jsme vás informovali, čtvrtou velkou expanzí k vynikající strategii Crusader Kings II bude Old Gods. Vrátí vás do devátého století, kdy křesťanství ještě bojovalo o Evropu se starými náboženskými systémy – a staří bohové si to často nehodlali nechat líbit. V rámci Old Gods tak budete nuceni rozšířit svou říši založenou na pohanském ritu a ukázat těm vlezlým a uplakaným křesťanům, že tady není pro Bílého Ježíše místo.

Na Crusader Kings II se řítí pohané s hodně ostrými sekerami

Crusader Kings II patří bez diskusí k nejlepším strategiím uplynulého roku a možná i let....
Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
24. června 2013
Recenze