Cultist Simulator

Cultist Simulator

Články

Jaké hry vyjdou v únoru?

Vlkodlak, česká strategie a horory

Cultist Simulator vás svede na dráhu kabaretního umělce

Kolik her, kde můžete hrát za tanečnici, znáte? Takhle z hlavy mě napadá asi jen exkluzivita pro PlayStation 4 Bound, ale rytmus v těle i duši teď můžete následovat i v tajuplné karetní záležitosti Cultist Simulator. Jen se musíte připravit na to, že stejně jako všechna ostatní zaměstnání, ani kabaretní tanečníci v tomhle světě neuniknou chapadlům prapodivných kultů. Nebo lidským obětinám.

Nové hry, které vyjdou v tomto týdnu

Horký, rajský červen, kdy končí škola a leckdo se pomalu připravuje na zasloužené prázdniny, přivítáme peklem a šílenstvím. Chystá se jak výlet přímo do říše chtíčem posedlých démonů, tak nevšední simulátor, který vám poradí, jak přivolat temné bohy. A jako obvykle se dostane i na sci-fi. Cesta do hlubin za kniplem vlastní lodičky, futuristické město s orwellovským syndromem, které vás chce zabít... Je toho dost, a video s přehledem zajímavých her, které vyjdou v příštím týdnu, pro vás opět připravil Honza Vondrášek.

Tvůrce Sunless Sea vydá na konci května prapodivný Cultist Simulator

S kartami řízenou hrou Cultist Simulator jsem se poprvé setkal před víc jak půl rokem. Nejenže ani zdaleka nejde o simulátor (ne v takové podobě, v jaké bych očekával), ale to, co mi nabídla tehdy dostupná alfa verze, ve mně zanechalo velmi rozporuplné pocity, viz článek. Je dost dobře možné, že chyba byla ve mně (a v chybějícím tutoriálu), takže není moudré dělat ukvapené závěry. Nové záběry ve mně sice touhu nevyvolaly, ale třeba zaujmou vás.

Připravte si obětní nůž. Tvůrce Sunless Sea chystá karetní hru Cultist Simulator

Karetní titul Cultist Simulator vzniká v novém studiu Weather Factory, které si založil Alexis Kennedy – autor hry Fallen London a kreativní ředitel u Sunless Sea, ale podílel se i na vývoji browserové Dragon Age: The Last Court, Stellaris a neoznámeném projektu od Telltale. Cultist Simulator je tak po delší době jeho vlastní projekt, do kterého se opět promítá jeho záliba v narážkách, které objevíte při opakovaném průchodu hrou. Ta vás zavede do dvacátých let minulého století, do doby tajuplných příběhů, které vypráví o skrytých bozích zvaných Hodiny (Hours). 

Bleskovky

  • 9. 1. 2019 - Loňský Cultist Simulator se dočká módu pro pokročilé a samostatně vydaného soundtracku.

Hodnocení
GAMES.cz
5/10
Datum recenze:
22. června 2018
Recenze