3030 Deathwar Redux připomíná odlehčenou 2D verzi Elite a vychází už příští měsíc
zdroj: tisková zpráva

3030 Deathwar Redux připomíná odlehčenou 2D verzi Elite a vychází už příští měsíc

14. 8. 2017 12:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Hra malého studia Bird in Sky s názvem 3030 Deathwar má slušně zamotanou historii. Původně vyšla již v roce 2007, aby se po sedmi letech dočkala opětovného vydání pod novým vydavatelem Crunchy Leaf Games s vylepšenou grafikou a vyváženější hratelností. To by ještě šlo, ale celé to zamotal loni spuštěný předběžný přístup 3030 Deathwar Redux, který ze světa v podstatě vymazal první dvě verze, jež si dnes už nikde nepořídíte. Naštěstí, hotová verze Reduxu vyjde už za měsíc.

Tedy, „již za měsíc“... V posledním článku o 3030 Deathwar Redux se pracuje s informací, že hra si v předběžném přístupu pobude maximálně několik měsíců. Z několika měsíců je nakonec skoro rok a půl, ale hra se díky zájmu komunity alespoň rozrostla tím správným směrem.

Nejsnáze by šla přirovnat třeba k vesmírnému simulátoru Elite: Dangerous, byť samozřejmě v odlišném měřítku. I tady je jen na vás, co v obsáhlém vesmíru o třiceti hvězdných systémech vyvedete. Budete plnit menší úkoly a postupně vydělávat na novou loď? Nebo se navlečete do raketového obleku a budete prohledávat vesmírné trosky? A co se takhle zaplést s některým z místních gangů nebo se vydat do baru dát přes hubu mechanikovi, který vám prodal kradenou loď?

zdroj: Archiv

Možnostem se meze nekladou. Můžete se stát vesmírným pirátem a účastnit se bitev obřích rozměrů nebo se dáte na dráhu počestného obchodníka, který vytěžuje poletující asteroidy. V každém případě si svou loď můžete upravit k obrazu svému po útočné, obranné i výkonnostní stránce.

Zatímco na vesmír nahlížíte z pohledu shora, po zakotvení na stanici vás čeká adventura viděná z boku. Silnou stránkou hry má být i vyprávění skrze dialogy, na jejichž základě se vydáte plnit hlavní i vedlejší úkoly. Redux verze samozřejmě vylepšuje (již nesehnatelné) předky nejen po grafické stránce, ale i po té obsahové (více úkolů, postav atd.).

3030 Deathwar Redux opustí předběžný přístup 13. září na Steamu. Pokud si hra udrží současnou cenu, vyjde vás na 15 euro. Majitelé hry se mohou hlásit do uzavřené bety finální verze hry, která proběhne zhruba za dva týdny.

Nejnovější články