Abandon Ship vplouvá do early accessu vstříc kralujícímu krakenovi
zdroj: tisková zpráva

Abandon Ship vplouvá do early accessu vstříc kralujícímu krakenovi

22. 2. 2018 15:02 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Konečně, po nějakém tom roce od oznámení, si můžete zahrát slibně vypadající roguelike Abandon Ship. Zatím tedy jen v rámci předběžného přístupu, ale jiný způsob letos ani neočekávejte. Pokud vám nejsou herní polotovary vyloženě proti srsti, Abandon Ship toho už teď nabízí docela dost.

Jen pro připomenutí už stokrát omílaná fráze: „Abandon Ship vypadá jako kříženec Sunless Sea a FTL.“ Je to v podstatě nejjednodušší způsob, jak hru téměř dokonale vystihnout. Se svou plachetnicí a nebojácnou posádkou brázdíte různá procedurálně generovaná moře, která jsou stylizovaná jako orámovaná olejomalba.

Současná verze hry v early accessu nabízí příběhovou kampaň o poměrně slušné délce 7-10 hodin. Záleží především na tom, jak moc důkladně budete prozkoumávat nezmapované části světa. Navštívíte různé biomy a unikátní oblasti, budete čelit nevyzpytatelnému počasí a samozřejmě narazíte i na lidské a nelidské posádky toužící po vaší smrti a pokladech.

zdroj: Vlastní

Abyste na ně vyzráli, musíte se sžít s jedním z osmi typů lodí, vybavit svůj koráb i posádku zbraněmi a často navštěvovat přístavy, kde křehkou kocábku vylepšíte v majestátní plachetnici. To vše vám vysvětlí přiložený tutoriál, ale něco mi říká, že se už nezmiňuje o finálním souboji s krakenem. Přežít ho nebude jednoduché, ale jak zdůrazňuje nové video, potopením lodi hra nekončí. Jako kapitán můžete uniknout na záchranném člunu nebo dokonce zkusit doplavat do bezpečí.

Kromě hlavní příběhové linky si vyzkoušíte ještě samostatný mód, který se zhruba půl hodiny soustředí na souboje. Tento mód má být ochutnávkou takzvaných Abandon Ship Stories, tedy menších, od hlavní linie oddělených příběhů, které tvůrci plánují postupně implementovat.

Vývoj hry se potáhne ještě 9-12 měsíců, kdy do hry přibude spousta nového obsahu (viz roadmapa). Abandon Ship stojí v rámci early accessu 20 eur, zatímco plná hra bude o něco dražší.

Nejnovější články