Adventura 11-11: Memories Retold začíná s vyprávěním příběhů 1. světové války
zdroj: tisková zpráva

Adventura 11-11: Memories Retold začíná s vyprávěním příběhů 1. světové války

10. 11. 2018 15:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zítra tomu bude přesně sto let, kdy skončila první světová válka. Společnost Bandai Namco se ve spolupráci se studii Aardman a DigixArt rozhodla připomenout tuto historickou událost hrou, která alespoň z grafického hlediska nemá obdoby. 11-11: Memories Retold je venku a připravená odvyprávět hrůzy tohoto konfliktu z obou stran.

„Jde o mimořádnou hru pro mimořádný okamžik. Hráče čekají rozhodnutí, která mohou mít malé i velké následky. Je to hra o životě během války, ať už na bojišti, nebo mimo něj.“ Tak zní jednoduchý popis historické adventury 11-11: Memories Retold z úst kreativního ředitele Yoana Fanise.

Kromě unikátního grafického stylu se můžete těšit na příběh plný slz ze dvou různých pohledů – Harryho (Elijah Wood) a Kurta (Sebastian Koch). Jeden se do války vydává za dobrodružstvím, druhý hledat svého ztraceného syna. Vývoj událostí z nich udělá nepravděpodobné přátele na obou stranách barikády.

zdroj: Archiv

Vizuál, příběh a hratelnost by byly ničím bez pořádného soundtracku, o který se stará francouzský skladatel neoklasické hudby Olivier Deriviere. Sám vám ve videu níže poví, jak se s nelehkým úkolem popasoval. Jak si na pozadí jeho vyprávění můžete poslechnout, zní to opravdu skvěle.

11-11: Memories Retold najdete od včerejška na Steamu, PS4 a Xboxu One za 25 dolarů. Zároveň si můžete připlatit 4 eura za DLC War Child Charity, které vypráví příběh dvou dětí Jacka a Evy pomocí dopisů, kreseb a fotografií, které nalézáte napříč hrou. Část výtěžku z prodejů tohoto DLC půjde na charitativní účely dětských obětí války.

zdroj: Archiv

Nejnovější články