Adventura TRI připomíná Portal s trojúhelníky a liškou
zdroj: tisková zpráva

Adventura TRI připomíná Portal s trojúhelníky a liškou

10. 10. 2014 11:15 | Novinky | autor: Adam Homola |

Netradičních puzzle her z pohledu vlastních očí není nikdy dost a experimentátorům mezi námi jistě udělá radost vydání TRI: Of Friendship and Madness. TRI se točí kolem trojúhelníků, liščího boha a hlavně velmi specifického světa Odd Gods. V něm, jak už napoví video, se nepohybujete tradičními způsoby. Jakkoliv je TRI adventura, nejde rozhodně o klasický point and click kousek ve first person kabátku.

TRI vás chytí za pačesy a vytáhne z komfortní zóny velice rychle. Alespoň to slibují vývojáři ze studia Rat King Entertainment, kteří do vašich rukou svěří moc a sílu trojúhelníků. Podobně jako jste se třeba v Portalu přesouvali po prostředí pomocí portálů, máte v TRI možnost vytvářet trojúhelníky. Díky nim si můžete udělat plošinu, pomocí které překonáte propast, nebo naopak cestičku směrem na zeď, strop a ještě dál, bez ohledu na gravitaci.

zdroj: Archiv

Vedle trojúhelníků lze ještě například odrážet světlo, a když budete úspěšní, setkáte se s liškou či lišákem. Bude to finální boss, nebo jen váš parťák? Zjistit to můžete hned teď, TRI: Of Friendship and Madness je totiž na Steamu k dostání od včerejška. Jak se hra ovládá a vypadá už pochytíte z videa nebo ze staršího videa ze hry.

Nejnovější články