Age of Empires: Definitive Edition je tady, přináší s sebou skvělou grafiku i nový soundtrack
zdroj: tisková zpráva

Age of Empires: Definitive Edition je tady, přináší s sebou skvělou grafiku i nový soundtrack

21. 2. 2018 10:29 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Z bety Age of Empires: Definitive Edition, remasterované verze slavné strategie z roku 1997, jsem příliš nadšený nebyl, jak se můžete přesvědčit v mých dojmech z hraní. Ale dnes nastává čas na reparát. Vyšla plná verze, která už snad nebude trpět porodními bolesti, například nespolehlivou AI či neustálými lagy, a místo toho nabídne graficky vymazlený zážitek, který veteránům připomene krásné doby dávno minulé.

Stejně jako kdysi se ponoříte do antického válčení mezi nepravděpodobnými soupeři. V jedné hře Babyloňané zmydlí Kréťany, jindy zase čínská dynastie Šang strašlivě přejede Kartagince. Každopádně si můžete být jistí, že se bude na co koukat, protože jednotlivé civilizace se můžou chlubit unikátní architekturou a nová grafika je ke všem budovám i jednotkám velmi lichotivá.

zdroj: Vlastní

Lepší jsou i animace, uši vám pohladí opětovně nahraný orchestrální soundtrack, samozřejmostí je online multiplayer (jen doufám, že od bety byla trochu vyladěna jeho funkčnost), snadno se budou moci vyřádit i kreativci, pro které je připraven editor scénářů a snadná možnost jejich sdílení. Kampaně byly obohaceny o nové vyprávění a dohromady by vám měly zabrat přes 40 hodin. Za 20 dolarů to zní jako moc hezký strategický balíček.

Je tu ovšem jeden problém pro všechny, kdo přísahali věčnou nenávist obchodu Microsoft Store, protože Age of Empires: Definitive Edition seženete jedině tam. Bylo by samozřejmě hloupé ochudit se o výborný zážitek (pokud tedy bude ve hře k nalezení – to si brzo povíme v recenzi) jen kvůli nenávisti ke konkrétní službě, ale stejně se obávám, že nepřítomnost na Steamu velikosti hráčské základny nepomůže.

Nejnovější články