Akční bojovka Brut@l v grafickém stylu ASCII znaků vyjde příští rok i pro PC
zdroj: tisková zpráva

Akční bojovka Brut@l v grafickém stylu ASCII znaků vyjde příští rok i pro PC

22. 8. 2016 16:08 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Představte si, že máte za úkol vymyslet umělecké ztvárnění, díky kterému vaše nová roguelike bojovka hráčům způsobí tu nejsilnější estetickou extázi. Vaše řešení zároveň musí být patřičně originální a vhodné pro žánrové mechaniky. Také je samozřejmě potřeba, aby se hodilo do krámu marketingovému oddělení. Tak co, máte nějaký nápad? No, nač to protahovat. Všichni jste si přečetli nadpis, takže už víte, že odpovědí na tuhle slovní úlohu je kódovací systém ASCII. Aspoň tedy v případě dungeon crawleru Brut@l, který po nedávném vydání na PS4 na začátku příštího roku zamíří i na PC.

Nenechte se zmýlit – tohle nebude žádná Dwarf Fortress. Brut@l je 3D akční záležitost, ve které se musíte obratně prosekávat hordami stále tužších nepřátel. Jediný rozdíl oproti normálu je ten, že se všechno skládá ze znaků spadajících do výše zmiňovaného kódu. Z jednotlivých symbolů pak můžete například skládat zbraně a další vybavení, které vám pomůže s ničením monster.

I když na chvíli ponecháme stranou netradiční styl, Brut@l má v rukávu ještě pár dalších trumfů. Například systém nepřátelských jednotek. Vaši protivníci se totiž nezjevují o samotě, ale v symbiotických skupinách. Představte si, že se na vás řítí ohromně silný, ale nemotorný minotaur, jehož útokům se snadno vyhnete. No jo, ale co když si příště přivede kamarády v podobě kostlivců střílejících mrazivé šípy? Stačí, aby vás trefil jediný z nich, a bude z vás zákusek pro býka. A takových vypečených týmů vás v průběhu hraní čeká víc, než je zdrávo.

zdroj: Archiv

Celé to vypadá vážně pěkně, a to nejen po grafické stránce. Navíc musíte vzít v úvahu, že si tvůrci na doladění detailů nechali ještě celý půlrok. Tenhle lákavý obrázek dokresluje taky možnost kooperace s kamarády nebo vytváření svých vlastních úrovní, které můžete sdílet se světem nebo do nich jít sami umřít neslavnou smrtí. Protože pokud to ještě není zřejmé, Brut@l bude ukázkou pořádně náročné hratelnosti, která prověří všechny vaše válečnické schopnosti. Inu, jak říkával Plautus: „Nomen omen.“

Nejnovější články