Archaica: The Path of Light dělá z řešení hádanek krásný zážitek
zdroj: tisková zpráva

Archaica: The Path of Light dělá z řešení hádanek krásný zážitek

11. 9. 2017 16:46 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Tříletý vývoj logické hry dvou polských autorů z Two Mammoths je konečně u konce. Nápaditá Archaica: The Path of Light vtrhla na Steam a zatím si v uživatelských recenzích vede výborně. Dáte i vy šanci jejímu běžnému mechanismu, který v sobě ukrývá mnohem víc, než se na první pohled může zdát?

Základní premisa hry Archaicy je velice jednoduchá a vlastně i neoriginální. Vaším cílem je dopravit paprsek světla od zdroje k přijímači pomocí série zrcadel. To už tu bylo opravdu mnohokrát, ale dovolím si tvrdit, že ještě nikdy v takhle krásné grafice, ani s takhle příjemným zvukovým doprovodem.

A není to jen audiovizuální zpracování, které by klasický mechanismus ozvláštňovalo. Jak budete postupovat osmdesátí úrovněmi napříč šesti různými prostředími, narazíte na celkem 28 zařízení, která si svým specifickým způsobem hrají s paprskem světla.

zdroj: Archiv

Jedno zrcadlo odráží světlo úhlopříčně, další zase kolmo ke čtvercové podlaze. Jiné naopak umí paprsek štěpit, další zase zkombinovat dvě barvy světla v jedno požadované. A pokud si myslíte, že pouhé natáčení zrcadel je jednoduché a je jen otázkou času, než náhodou vytvoříte správnou konstelaci, inu, v Archaica: The Path of Light zrcadla nejenom natáčíte, ale i přesouváte kamkoliv po celé úrovni.

A protože to už může být pořádná výzva, nechybí zde nápovědy. Tedy, nejprve musíte v úrovni najít tři krystaly, které pak můžete spálit pro nápovědu. A ani pak nedostanete odpověď na svůj problém, protože si sami vyberete libovolnou část úrovně a nápověda vám pak prozradí jen to zda a kde ve vybrané části má stát zrcadlo.

A pokud by vás ani toto nepřesvědčilo, čeká vás i menší příběh doprovázející vás napříč hrou po 8-16 hodin. Délka hry se neodvíjí jen od vašich schopností, ale i od vaší snahy nalézt všechny sběratelské předměty a tajné místnosti. Archaica: The Path of Light je dostupná na Steamu za 15 eur (momentálně ještě s 10% slevou).

Nejnovější články