ARK: Survival Evolved rozšíří noví dinosauři, harpuna a toaleta
zdroj: tisková zpráva

ARK: Survival Evolved rozšíří noví dinosauři, harpuna a toaleta

30. 5. 2017 13:46 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Po delší době opět máme pádný důvod psát o dinosauřím survivalu ARK: Survival Evolved. Vlastně jich je hned několik. Do hry byla totiž v rámci nejnovějšího patche přidána pětice nových zvířátek (naschvál nepíšu ještěrů), ale také nová zbraň, vozidlo, a dokonce i záchod. Jak původní hra, tak její datadisk Scorched Earth jsou navíc momentálně na Steamu zlevněné o trochu podivných 68 procent. Teorie, proč tomu tak je, se různí, ale moje peníze jsou jednoznačně na brzkém vydání dinosauří verze Jardy Jágra.

Nové živočišné přírůstky bych charakterizoval větičkou „od každého něco“. První kreatura na ráně totiž vůbec není dinosaurus, nýbrž Hyaenodon Dirus, což je v podstatě hyena, jejíž hlavní předností je smečková mentalita. Je docela zbabělá a nebude se pouštět do riskantního boje, když může někde sežrat pěknou mrtvolku, ale tahle vychytralost na druhou stranu znamená, že si ji mnohem snáze vytrénujete. Navíc je ideálním nosičem kožených pytlů na maso.

Megatherium Formipavor je také savec, ovšem na rozdíl od výše zmiňované hyeny dost obrovitánský. Dle Wikipedie jde o „pozemního lenochoda velkého jako slon“. Není to rozkošný popis? Megatherium je sice především býložravcem, ale ze všeho nejradši má hmyz. Když tenhle něžný miláček uvidí nějakého šťavnatého brouka, rázem se z něj stane agresivní zabiják odhodlaný naprat si chřtán chutnými členovci.

Hesperornis Avenatantes je vodní pták lovící ryby. Nuuuudaaaaaa. Ale pozor! Přece jen dává smysl si tohohle opeřence ochočit. Klade totiž vajíčka a sem tam ze sebe vypudí speciální zlaté vejce. Když ho dáte sníst některému ze svých chráněnců, především pak příslušníkovi rasy příliš malé na to, aby se na ní dalo jezdit, budete odměněni masivním bonusem do jeho tréninku.

Další pravěké monstrum na holení už je ovšem pořádný, čistokrevný veleještěr. Megalania Muruspede trochu připomíná ještěrku, na jejíchž zádech lovil Obi-Wan Kenobi generála Grievouse v Pomstě Sithů. Sice není příliš rychlá, silná ani odolná, ale zato umí šplhat po kolmých stěnách, a dokonce i hlavou dolů. Není to špatný kandidát na osedlání.

A pak tu máme zlatý hřeb večera. Yutyrannus Saevus je něco jako tyranosaurus, ale opeřený, barevný a všeobecně lepší. Jeho řev téměř vždycky zažene nepřítele na panický útěk, a pokud si ho správně vytrénujete, lze jeho hlasivky dokonce použít jako zlepšovák morálky vašich spojenců. Jeho volání navíc někdy přivolá divokého Carnotaura, který vám pomůže v boji. A neměli byste zapomínat ani na obrovské čelisti schopné během pár vteřin rozdrtit menší osobní vůz.

zdroj: Vlastní

Po téhle přehlídce zábavných pravěkých zrůdností se mi už vlastně ani nechce psát o dalších přídavcích, takže to sfouknu šmahem. Novou zbraní je harpuna (vhodná do vody), novým vozidlem je motorová loď poháněná plynem (vhodná na vodu), novou budovou je toaleta. Když vykonáte potřebu tam místo někde mezi stromy, čeká vás příjemný bonus. Poslední, čestnou zmínku ještě věnuju dvěma novým účesům (těch není nikdy dost) a vylepšené optimalizaci.

Nejnovější články