Auto Age: Standoff představuje online závody jak z kresleného Mad Maxe
zdroj: tisková zpráva

Auto Age: Standoff představuje online závody jak z kresleného Mad Maxe

9. 9. 2017 15:40 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Auto Age: Standoff je jedna z dalších her, o které jsme psali již před dávnými časy a je tomu už dávno, kdy měla také vyjít. V tomto případě se s akční online střílečkou s auty počítalo na podzim minulého roku, ale zpracování názorů komunity na základě proběhlých betatestů si vyžádalo mnohem více času. Hra už je naštěstí hotová a nové hráče se k sobě pokusí přitáhnout 22. září.

V poslední době docela letí onlinové hry s auty, které nejsou ve své podstatě závodní. Ne že by tedy multiplayery u závodních titulů zely prázdnotou, ale čistě onlinových závodů je poskrovnu. Zatímco titulů, ve kterých figurují různé typy vozidel, které nezávodí, ale o něco se perou, je poměrně dost. Můžete sem zařadit třeba velice populární Rocket League, stále dost aktuální Crossout nebo třeba i takový Robocraft.

Jistá část hráčů dá zkrátka přednost čtyřem kolům před další klišé fantasy postavou v nějaké generické MOBA fantasy. A Auto Age: Standoff si svou hráčskou základnu určitě najde. Již na první pohled je poměrně lákavá svým neotřelým grafickým zpracováním, které se inspirovalo v osmdesátkových animácích. Příběhové zasazení se pak podobá tomu v Crossout – postapokalyptický svět plný šílenců za volantem ještě šílenějších strojů.

zdroj: Archiv

Ještě jednou se opřu o srovnání s Crossout, protože i v tomto případě si sami budujete svojí káru, ale nemáte až takovou volnost. Na výběr je totiž „jen“ 14 různých typů vozidel rozdělených do tříd na lehké, střední, těžké a věže. Na ty si pak montujete pro danou třídu specifické zbraně a jiné druhy vybavení, které můžete dále vylepšovat pomocí místní měny.

Singleplayerová část zde sice je, ale slouží spíše k naučení se základních mechanismů a pochytání užitečných fíglů, které se vám budou jistě hodit v multiplayerovém klání. Až 12 hráčů se na pěti mapách pustí jeden do druhého v klasickém deathmatch módu, případně se rozdělí na týmy pro účely týmového deathmatche nebo zabírání bodů.

Až na neotřelý vizuál a doprovodný soundtrack smíchaný z osmdesátkových tónů minulého i současného století (hra se odehrává v roce 2080) nepůsobí Auto Age: Standoff příliš originálně. Přesto si dokážu představit, že dobře zpracovaný jízdní model, šílené poletování vzduchem a rychlá automobilová akce se dohromady postarají o uspokojivou zábavu na dlouhé zimní večery. Auto Age: Standoff vychází již 22. září na Steamu za 20 eur.

Nejnovější články