Beta DayZ stihne konec roku, ale bez vrtulníků
zdroj: tisková zpráva

Beta DayZ stihne konec roku, ale bez vrtulníků

24. 10. 2018 14:40 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Survival DayZ od tuzemského studia Bohemia Interactive je ve fázi předběžného přístupu už skoro pět let a ve všech těch alfách, betách, verzích 0.62 a 1.0 aby se čert vyznal. Vývojářský deník by měl vycházet pomalu se slovníkem, ale přichází alespoň s ujištěním, že Bohemia Interactive stále ještě stíhá onen velký update 1.0, který DayZ povýší na betaverzi, vydat do konce roku.

To ovšem neznamená, že práce na hře skončí. Kdepak, čas vývojáře tlačí, takže kýžený patch ani zdaleka neobsáhne všechno, co si tenhle zombie survival žádá.

Můžeme si alespoň shrnout, co že to tedy obsáhnout stihne. První velkou novinkou je budování základen a všechno, co k tomu patří, tedy výroba příslušných předmětů a nábytku. Ty si budete moct na svém území libovolně umístit, a dokonce si budete moct stavět vlastní elektrické obvody. Minecraft v realistické grafice?

DayZ je samozřejmě stále multiplayerovou záležitostí a aby vám ostatní hráči vaše výtvory nezničili, můžete jim na základnu zakázat přístup. Anebo je svázat a vzít si je jako zajatce. Postavy také budou lépe reflektovat konkrétní zranění, včetně toho, že se při zásahu za postižené místo chytnou a uvidíte i zdroj krvácení. Hráči se zároveň budou měnit v čase, porostou jim třeba vousy.

Zásadních vylepšení ze všech možných úhlů se dočkají vozidla. Kromě řízení a fyziky jim vývojáři vylepšili systém kolizí a destrukce, ať už s prostředím, nebo ostatními vozy. Svůj vozový park můžete i různě spravovat a jednotlivá auta opravovat a vylepšovat.

zdroj: Archiv

Jeden by skoro zapomněl, že se DayZ odehrává v postapokalyptickém světě inspirovaném Černobylem. Díky implementaci Steam Workshopu se totiž možná dočkáte i hráčů prohánějících se po Chernarusi ve Ferrari. Tvůrci navíc uvolnili nástroje pro modderskou komunitu, včetně možnosti zakládání komunitních serverů.

A na co se do konce roku nedostane? Počkat si budete muset na přelézání překážek, vrtulníky, házení předmětů, luky, na dveře, které se dají otevírat na obě strany, na lepší animace mrtvých těl, rybaření, nošení hráčů, přebarvování předmětů a mnoho a mnoho dalšího. Vývojáři počítají s ledasčím, jen to všechno nestíhají do hry včas přidat.

V betě taky zatím nebudou některé zbraně, s nimiž jste v alfě už mohli normálně hrát, jmenovitě třeba Magnum nebo Winchester 70, a mimo zmíněné mody se po ní budete prohánět jen v náklaďáku V3S a v Ladě s pohonem na všechna čtyři kola. Jak už jsem zmínila, beta DayZ stihne vyjít do konce roku, bez bližšího určení.

Nejnovější články