Beta DayZ vyjde příští rok, to samé platí o plné verzi na PC i konzolích
zdroj: tisková zpráva

Beta DayZ vyjde příští rok, to samé platí o plné verzi na PC i konzolích

4. 12. 2017 17:09 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Nekonečný vývoj léta propírané DayZ se měl ještě letos přehoupnout do finální rovinky, ale jak už to bohužel bývá, neobešlo se to bez dalšího odkladu. Když jsme o samostatné hře vycházející z přelomového modu pro Arma 2 poprvé psali v roce 2012, jen těžko jsme mohli tušit, že ke skutečnému vydání dojde až o šest dlouhých let později. A to jen díky nezlomné víře fanoušků a vytrvalé vůli tvůrců z Bohemia Interactive.

Aktuálně všichni napjatě čekají na experimentální build s pořadovým číslem 0.63. Ten dorazí někdy v příštím roce a nedlouho nato se z něj stane takzvaný stabilní build, též označovaný jako beta. Beta je prvním ze tří bodů, díky kterým bude rok 2018 tím vůbec nejvýznamnějším v historii vývoje DayZ.

Mezi zbylé dva body patří přechod bety do hotové plné verze hry (buildu 1.0.), která se zároveň podívá i na konzoli od Microsoftu. Beze srandy, to vše chtějí v Bohemia Interactive stihnout v příštím roce. „Tento závazek děláme s vědomím našich předešlých chyb v plánování. Myslíme to naprosto vážně,“ říká vedoucí producent Eugen Harton ve svém blogovém příspěvku.

DayZ (standalone) zdroj: tisková zpráva

Rovnou jsem vás na jeho obsáhlý článek odkázal, protože vypisovat se zde se všemi informacemi, kterých je vážně požehnaně (kategorie jsou i rozbalovací), by zabralo celé odpoledne. V článku se dozvíte přesné typy zbraní, vozidel a zvířat, které se ve hře nacházejí teď, které tam budou od začátku bety, které přibudou v dalších updatech a se kterými můžeme počítat ve verzi 1.0.

Osobně vyjádřím radost nad zařazením klasického řvoucího dříče V3S („Vejtřaska“) již do základní bety a plánem mít v plné verzi vozy Škoda 120 a 1203. Odkaz českých veteránů se zkrátka musí šířit! Jinak se časem počítá i se stavbou základny, barikádováním, motorkami, letadly, oblastním výskytem nemocí a znečištění, nebo třeba s různými typy munice.

Nezbývá než popřát vývojářům, ať se jim rok 2018 do puntíku povede a my tak dostaneme důvod se po letech vrátit ke hře, jejíž kořeny daly vzniknout obrovskému množství her a vlastnímu survival žánru.

Nejnovější články