Bitvy obřích kolosů z World of Warships se přesouvají na displeje mobilů a tabletů
zdroj: tisková zpráva

Bitvy obřích kolosů z World of Warships se přesouvají na displeje mobilů a tabletů

3. 1. 2018 12:49 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Wargaming jede jako nezastavitelná střela. Firmě nestačí, že si svými hrami získala miliony hráčů po celém světě napříč počítači a konzolemi. Snaží se totiž zaujmout i na obrovském trhu mobilních zařízení. World of Tanks Blitz je zde velice populární, tak proč by to samé nemohlo platit i v případě lodí? A tak hra s nepřekvapivým názvem World of Warships Blitz dorazí na Android a iOS již 18. ledna.

World of Warships je nejpomalejší onlinovka z trojice her Wargamingu s předponou „World of“. Rozjet či zastavit bitevní křižníky trvá věčnost, nemluvě o neschopnosti otočit desítky metrů železa. Proto bych byl v tomhle případě s podtitulem Blitz trochu opatrný, tohle bude asi pomalejší hra. Zároveň je ale výhodou mobilních zařízení právě jejich okamžitost, možnost zahrát si jednu bitvu při přejezdu z jedné zastávky na druhou. Je tedy otázka, jak svižné budou bitvy ve World of Warships Blitz.

Na odpověď naštěstí nebudeme čekat dlouho, protože mobilní verze námořních bitev vychází již za dva týdny na dvě hlavní mobilní platformy (Windows Phone má už asi definitivně smůlu). Tisková zpráva slibuje výběr 90 legendárních válečných lodí, které se plavily po mořích a oceánech pod vlajkami Japonska, Spojených států, Německa a Sovětského svazu. Lodě jsou dále rozdělené do čtyř tříd: svižné destroyery, střední křižníky, těžké bitevní lodě a letadlové lodě. Dohromady se jich proti sobě vždy postaví sedm na každé straně.

World of Warships Blitz zdroj: tisková zpráva

World of Warships Blitz je jako mobilní hra velice jednoduchá na naučení a silně kompetitivní. Krátké bitvy, snadné ovládání a působivý zástup lodí vám bude k dispozici již od začátku,“ tvrdí Thaine Lyman z Wargaming Mobile. Samozřejmě nemáte přístup ke všem lodím okamžitě, ale musíte si je nejprve tradičně odemknout používáním těch slabších kousků.

Dobrá zpráva je, že si nemusíte zakládat nový účet. Jednoduše se připojíte přes svůj existující a směle tak pokračujete v rozjeté kampani a odemčeném stromě lodí. Další dobrou zprávou je, že nezáleží na vašem operačním systému. Bez problému můžete hrát na Androidu s kamarádem na iOS. Pokud se navíc předregistrujete, získáte prémiový ruský křižník Aurora zdarma po vydání.

World of Warships Blitz zdroj: tisková zpráva

World of Warships Blitz vám v případě iOS poběží na zařízeních iPad 4 a vyšší, případně iPhone 5 a vyšší s operačním systémem alespoň iOS 8.0. V případě Androidu počítejte s verzí 4.4 a výš, RAM alespoň 2 GB, dvoujádrový procesor 1.80 GHZ a některou z grafických karet Tegra 3, Mali-400MP, Adreno 320 nebo PowerVR SGX544.

Nejnovější články