Bitvy plech na plech v BattleTech se odkládají na začátek roku 2018, zatímco beta dostane update
zdroj: tisková zpráva

Bitvy plech na plech v BattleTech se odkládají na začátek roku 2018, zatímco beta dostane update

15. 8. 2017 15:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Počítačová adaptace kultovní stolní hry BattleTech byla na Kickstarteru zafinancována téměř před dvěma lety. Tehdy se počítalo s datem vydání během letošního léta, později došlo k odložení na konec letošního roku, a nově (a dost možná již definitivně) padlo slovo, že hra vyjde na začátku roku 2018. V tomto případě se však zlobí jen málokdo, protože více času znamená dotaženější hru. Doufejme.

Na tahové souboje obřích mechů si tedy počkáme ještě minimálně půl roku. Za hrou však stojí studio Harebrained Schemes, které většina z vás zná díky výborné sérii Shadowrun, a neuspěchaný výsledek by mohl stát vážně za to. Navíc tvůrci nejsou nováčky ani na poli stolních her, kde se zasloužili o poměrně inovativní arénovku Golem Arcana, která při hraní využívá chytrou tužku s mobilní aplikací.

Studio ještě ke všemu vede Jordan Weisman, který je jedním z autorů BattleTech z roku 1985 a k odkladu se vyjádřil následovně: „V průběhu vývoje se naši backeři z Kickstarteru vyjádřili jasně: 'Neuspěchejte to, hlavně ať to je pecka'. A tuto radu jsme si vzali k srdci.“ Vydavatelství Paradox Interactive si je naštěstí také vědomé přednosti kvality nad dodržením termínů.

zdroj: Vlastní

Aby oznámení nezpůsobovalo jen smutné obličeje, dočkají se tento týden všichni backeři s přístupem do bety nového updatu, který BattleTech vylepší po mechanické stránce. Například bude nahrazen celý systém morálky, dojde k vyvážení zbraní, budou častěji padat kritické zásahy, MechWarrioři dostanou dvě schopnosti, uživatelské rozhraní dozná pár změn a umělá inteligence by měla poskočit o pořádný kus kupředu.

Další následný update teprve otestuje vaše bojové schopnosti díky implementaci PvP multiplayeru. Beta by měla běžet ještě alespoň jeden měsíc, a pokud jste kickstarterovou kampaň minuli a chtěli byste si BattleTech vyzkoušet, stále můžete naskočit za 60 dolarů.

Nejnovější články