Bláznivá akce Headlander od Double Fine vyjde pro PC a PS4 na konci července
zdroj: tisková zpráva

Bláznivá akce Headlander od Double Fine vyjde pro PC a PS4 na konci července

13. 7. 2016 19:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Akční titul Headlander vyjde na PC a PlayStation 4 ještě tento měsíc, a byť o konceptu hry už máme představu, o příběhu toho vývojáři moc neřekli. Mění se to však s následujícím příběhovým trailerem, který krom jiného představuje hlavního záporáka. Coby hlava se postavíte proti Methusalahovi, vedoucímu robotické společnosti, která odstranila lidstvo. Vy jste poslední přeživší a zároveň hlavní cíl robotů.

Hra začíná v příjemném relaxačním středisku Pleasure Port, kde se dozvíte, že jste posledním živoucím organismem ve známém vesmíru. Navíc ještě nejste plnohodnotným člověkem, ale pouhou hlavou ve speciálním skafandru s tryskovým pohonem.

Zjistit kdo jste, proč jste jen hlava a co se stalo s lidstvem, je jeden z hlavních motivů celé hry. Pomůže vám v tom i hlas Earla na vysílačce, který vás bude navigovat, občas poradí a vůbec bude spolehlivým pomocníkem. Na začátku hry si sice můžete vybrat ze tří hlav, ale to by nemělo mít na vyústění příběhu žádný velký vliv.

zdroj: Archiv

V roli hlavy disponujete několika schopnostmi, které můžete kombinovat se stromem vylepšení, což vám následně zpřístupní další plejádu možností. V soubojích, nebo lépe řečeno v akční části hry, byste tak měli mít ve výsledku poměrně velkou svobodu a bude na vás, jestli chcete jen přistávat s hlavou na cizích krcích, střílet nebo se snažit o stealth.

Headlander vyjde na PC a PlayStation 4 už 26. července.

Nejnovější články