Bohemia Interactive slaví 16 let Army vydáním multiplayerové střílečky Argo a bezplatného DLC Malden pro Arma 3
zdroj: tisková zpráva

Bohemia Interactive slaví 16 let Army vydáním multiplayerové střílečky Argo a bezplatného DLC Malden pro Arma 3

23. 6. 2017 15:05 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Od vydání prvního dílu vojenské simulace Arma uplynulo včera (22. června) přesně 16 let. Tehdy se hra ještě jmenovala Operace Flashpoint, dnes je známá pod názvem Arma: Cold War Assault, ale na tom až tak nesejde. Podstatné je, že tvůrci z Bohemia Interactive oslavili narozeniny svého titulu vydáním hned dvou nových věcí, které se na první díl obsahově odkazují. Konkrétně jde o DLC Malden pro Arma 3 a multiplayerovou střílečku Argo. Co mají tyto dva kusy obsahu společného s původním Flashpointem? Odehrávají se na nové verzi mapy, kterou můžete znát právě z první hry.

Multiplayerová střílečka Argo je k dispozici zdarma na Steamu. Nemusíte za ni utratit ani korunu, abyste dostali plnohodnotný zážitek. K dispozici je však i jednorázový Supporter balíček za 10 euro, který obdaruje vaši postavu 13 vítěznými pózami, 23 kosmetickými předměty. Dále nabízí možnost použít vozidla v editoru (který je jinak opět dostupný všem se vším všudy, kromě vozidel), zvýrazněné jméno v žebříčcích a přístup na server určený jen pro podporovatele.

Argo se odehrává na nové verzi ostrova Malden z původní Army, který byl upraven, aby lépe pasoval na týmové přestřelky v Argu. Na mapě vás čeká 15 měst a vesnic, letiště, bunkry, radiová stanice, farmy, fjordy, sady, vinice, vyhlídky, poušť a další oblasti rozházené na ploše 62 km2. Do křížku se soupeři se v Argo pustíte v bitvách 5 na 5 ve třech různých režimech nebo v kooperaci 10 hráčů proti AI.

Za své výkony v akci jste odměňováni zkušenostmi, za které si odemykáte nové zbraně, jejich úpravy a výstroj. Nic z toho nelze pořídit za reálné peníze. Provoz hry hodlají tvůrci, prozatím, financovat prodejem Supporter balíčku.

zdroj: Archiv

Pokud jako majitelé Arma 3 smutníte, že se na Malden nepodíváte, raději si zkontrolujte Steam knihovnu. DLC s ostrovem Malden by tam už mělo být, protože je k dispozici zdarma. DLC ale nepřidává pouze ostrov jako takový. Spolu s ním tvůrci do hry přidali kooperativní mód pro 12 hráčů podobný tomu z Arga. Nové prostředí s sebou přineslo i nové budovy do editoru, dva survival scénáře do multiplayeru (Escape from Malden, Escape from Tanoa) a orchestrální soudtrack z první a třetí Army.

zdroj: Archiv

Pokud jste o ostrově Malden nikdy neslyšeli, protože jste původní Flashpoint nehráli, podívejte se na video níže, kde vám vše vysvětlí veterán James Gastovski.

Argo už tedy můžete hrát zdarma na Steamu, DLC Malden máte také v knihovně, a k tomu všemu právě probíhají tradiční letní slevy na Steamu, které se nevyhnuly ani Armě. Arma 3 i datadisk Apex jsou k mání s 66% slevou.

zdroj: Archiv

Nejnovější články