Bohemka hlásí hotovo, plná verze DayZ vychází už příští týden
zdroj: tisková zpráva

Bohemka hlásí hotovo, plná verze DayZ vychází už příští týden

7. 12. 2018 11:32 | Novinky | autor: Adam Homola |

České studio Bohemia Interactive oznámilo to, v co doufal už jen málokdo. Survival akce DayZ končí s nálepkou předběžného přístupu a příští týden vyjde ve své plné verzi, alespoň tedy na PC.

Vydání 13. prosince se týká jen a pouze PC verze. DayZ je sice dostupné i na Xbox One, ovšem tam je zatím stále v programu Game Preview. Kdy přesně vyjde plná verze na Xboxu, vývojáři neoznámili. Časem se počítá i s verzí pro PlayStation 4, jenže ta datum vydání už vůbec nemá.

DayZ se přesunulo do betaverze teprve minulý měsíc a jak tvůrci slibovali, tak také učinili – v betě hra dlouho nepobyla. Plná verze hry by měla podle Bohemky působit jako úplně nový začátek, především díky novému enginu a vůbec různým technologickým změnám pod kapotou.

To byl ostatně jeden z největších důvodů, proč vývoj DayZ trval zhruba pět let – tvůrci totiž nedělali „jen“ hru samotnou, pracovali souběžně i na novém enginu a technologiích.

Oznámení vydání přišlo ale zčistajasna, bez velkých fanfár, a navíc ještě dost nešťastně (nebo úmyslně?) načasované na velkou akci The Game Awards, která zaplavila internet řadou velkých oznámení.

DayZ, které svého času udělalo malou díru do světa, tak o své plné verzi dává vědět jen šeptem, kratičkým videem a stručnou zmínkou na blogu hry. Jestli dokáže na výrazně jiném herním trhu uspět i s plnou verzí a chytit druhý dech, uvidíme až v následujících týdnech a měsících.

zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články