Britský gentleman Bertram Fiddle se brzy vydá pátrat po masovém vrahovi
zdroj: tisková zpráva

Britský gentleman Bertram Fiddle se brzy vydá pátrat po masovém vrahovi

2. 5. 2017 18:20 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Copak je zač adventura Adventures of Bertram Fiddle: Episode 1: A Dreadly Business? To se popisuje dost těžko. Viktoriánský Londýn, absurdní humor, šílené kreslené postavičky, tradiční point-and-click hratelnost, ale také detektivní pátrání, boje s monstry ze stok a setkání se Sherlockem Holmesem a jeho milým Watsonem. Podle tvůrců jde o kultovní záležitost, přestože jedním dechem přiznávají, že jde o kult velmi malý a tajnůstkářský. A tihle kultisté se už brzy dočkají druhého dílu jménem Bertram Fiddle Episode 2.

Hlavním hrdinou hry je anglický gentleman a průzkumník, titulní Bertram Fiddle, který spolu se svým věrným sluhou odhaluje strašlivá tajemství hlavního města Impéria. Určitou představu o povaze Bertrama a jeho potrhlé hry vám poskytne následující „ne-demo“. V něm si z nějakého důvodu můžete poskládat svou vlastní masitou obludku a pak ji sdílet s celým světem, tak jako já. Hleďte na strašlivou Kuřecí nohu, děsivou to stvůru, jejíž pařát je ostřejší nežli kalená ocel, a třeste se hrůzou!

Adventures of Bertram Fiddle: Episode 1: A Dreadly Business zdroj: tisková zpráva

Ale zpátky k hlavnímu tématu dne, jímž je druhá epizoda s podtitulem A Bleaker Predicklement. Bertram je v ní obviněn z vraždy, kterou (údajně) nespáchal. A tentokrát ho čeká ještě extrémnější dobrodružství, prý skoro čtyřikrát rozsáhlejší, než první díl! Není se také čemu divit – hrozný vrah Geoff the Murderer je stále na útěku, a pokud ho nedokáže zastavit pravý kníratý gentleman, potom se to nemůže podařit vůbec nikomu.

zdroj: Vlastní

Jak je jednoznačně patrné z přiloženého traileru, nejlepší berličkou pro vytvoření atmosféry mlhavého Londýna, jehož uličkami se potulují masoví zabijáci, je směšně přehnaný aristokratický britský přízvuk. Bravo! Bertram Fiddle Episode 2 by měla vyjít už teď v květnu, takže pokud máte o tuhle střelenou adventuru zájem, nezapomeňte sledovat její stránku na Steamu.

Nejnovější články