Brutální soulslike Code Vein si pro vaši krev přijde v září
zdroj: tisková zpráva

Brutální soulslike Code Vein si pro vaši krev přijde v září

5. 6. 2018 13:16 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Dystopická vize budoucnosti v Code Vein má být podobně jako její hratelnost plná zmaru, beznaděje a boje o přežití. Coby jeden z revenantů sice přijdete o své vzpomínky, zato získáte nadpřirozené schopnosti, k udržení přitažlivé lidské tvářičky jste ovšem nuceni sát krev. Zní vám to povědomě?

Skupina Vein se možná nazývá vznešeně revenanti, podle mě ale nejde o nic jiného, než o lehce glorifikované upíry. Možná jim neublíží slunce nebo stříbrné kříže, ale neznám problém, který by nevyřešila rána dřevěným kůlem přímo do srdce. To jsem ale trochu odbočila – vy se budete snažit o pravý opak, totiž v této depresivní a nemilosrdné budoucnosti přežít.

Zemi zasáhla tajemná katastrofa, nastal soudný den, kdy civilizaci prakticky vymýtily obří trny rašící z půdy a probodly všechno, co nestihlo utéct. Revenanti vyměnili možnost žít za své povědomí o minulých časech a musí se krmit krví ostatních přeživších. Pokud jejich zásoby krevní plazmy klesnou pod určitou hranici, můžou se zbláznit a stanou se z nich šílené, ještě krvežíznivější nestvůry.

zdroj: Archiv

Mezi tyhle nešťastníky se musíte společně se svou milou vydat hledat své vzpomínky a přitom v soubojích inspirovaných Dark Souls likvidovat všemožné nepřátele a kolosální bossy. A sát jejich krev, pochopitelně. Dokonce už zanedlouho, protože Code Vein vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One letos, 28. září. Což je sice Den české státnosti, ale pokud se rozhodnete své vlastenectví slavit trochu netradičně, já vám bránit rozhodně nebudu.

Nejnovější články