Bud Spencer a Terence Hill rozdávají své pověstné facky ve hře Slaps and Beans
zdroj: tisková zpráva

Bud Spencer a Terence Hill rozdávají své pověstné facky ve hře Slaps and Beans

18. 12. 2017 12:27 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Komediální herecká dvojice Bud Spencer a Terence Hill (vlastními jmény Carlo Pedersoli a Mario Girotti) se v období od 60. do 90. let minulého století zasloužila o slušnou řádku filmů, které disponují především vtipným seřezáním padouchů. A to je ostatně i hlavní náplní jejich vůbec první počítačové hry, která nese jejich jména a přívlastek Slaps and Beans. Nyní je v Early Accessu a naštěstí ne na dlouho.

Ctihodného úkolu se zhostilo italské studio Trinity Team, které s prvním návrhem hry přišlo v rámci game jamu, jehož tématem byl spaghetti western. Hra se tehdy jmenovala jen Schiaffi&Fagioli (Slaps & Beans), ale díky velkému zájmu z řad fanoušků se tvůrcům podařilo sehnat licenci na dva slavné borce. Bud Spencer & Terence Hill – Slaps and Beans tak mělo zelenou.

Během loňského prosince došlo k úspěšnému zafinancování hry na Kickstarteru, a díky překročení hranice 200 tisíc eur se do hry dostane i původního soundtracku z filmů. Nyní se Slaps and Beans přehoupla do fáze Early Accessu, kde si údajně pobude pouhé dva měsíce. Hra jako taková je v podstatě hotová.

zdroj: Archiv

Momentálně si můžete projít celým příběhem a užít si všechny minihry. Příběh vás protáhne ikonickými oblastmi z filmů, mezi kterými nechybí Divoký západ s honičkami na koních, bitkami na střeše jedoucího vlaku a popíjení a ládování se párky v saloonu. Dále se podíváte na miamské dálnice s honičkami v autech, zazávodíte si v červené bugině se žlutou plátěnou střechou, zalétáte si nad pralesem atd.

Při tom všem rozdáte nespočet ran neustále nabíhajícím bídákům. Bud Spencer sází jednu spencerovku za druhou, zatímco Terence Hill využívá svou hbitost a vychytralost. Nechybí možnost popadnout tágo, půllitr nebo třeba pánev, v nejhorším případě klidně i revolver (i když krev samozřejmě nepoteče, jen budou padat kalhoty).

Ale kromě akčních pasáží dojde i na logické sekce, kde je potřeba zkombinovat výhody obou protagonistů k postupu úrovní. Hrou můžete profrčet sami za pomoci AI, ale ta pravá podstata se ukáže jedině v lokální kooperaci dvou hráčů. Takže zájemci upalujte na Steam, kde je Bud Spencer & Terence Hill – Slaps and Beans za trvalých 20 eur.

zdroj: Archiv

Nejnovější články