Bývalí tvůrci Darksiders vydali RPG Battle Chasers: Nightwar inspirované stejnojmenným komiksem
zdroj: tisková zpráva

Bývalí tvůrci Darksiders vydali RPG Battle Chasers: Nightwar inspirované stejnojmenným komiksem

5. 10. 2017 11:58 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Některé projekty musí skončit, aby si na ně někdo po více jak dekádě vzpomněl a oživil je v nové formě. Přesně tak tomu je v případě komiksu Battle Chasers z přelomu tisíciletí, který se právě dočkal JRPG adaptace Battle Chasers: Nightwar

Historie vzniku některých her je vážně pestrá. Třeba u Battle Chasers: Nightwar sahá až do devadesátých let minulého století. V té době se Joe Madureira rozhodl opustit Marvel, ve kterém vytvářel komiks Uncanny X-Men, aby začal pracovat na svém vlastním díle Battle Chasers. Nad tímto krokem vrtěli nevěřícně hlavou jeho kolegové, ale chvílemi i on samotný. Ale znáte to, změna je život.

Battle Chasers se sice rychle stali populární, ale po devíti sešitech přišel nečekaný konec a Madureira se opět přesunul někam jinam. Tentokrát již do videoherního průmyslu. První pokusy se úplně nezdařily a úspěch přišel až se založením studia Vigil Games, kterému vděčíme za Darksiders. Ale i Vigil Games postihl konec a momentálně můžete jeho členy najít hlavně ve dvou firmách – Gunfire Games, kde se právě kutí třetí Darksiders a Airship Syndicate, který založil Madueira za účelem vývoje Battle Chasers: Nightwar.

zdroj: Archiv

Po veleúspěšné Kickstarterové kampani před dvěma lety bylo o budoucnost vývoje postaráno a právě v těchto dnech se hra dostává na virtuální pulty online obchodů. Hlavními pilíři Battle Chasers: Nightwar jsou krásná malovaná grafika, procedurálně generované dungeony, parta tří hrdinů putující světem a tahové souboje po vzoru klasických JRPG jsou .

Znalci komiksové předlohy se mohou těšit na šestici hlavních postav: Garrison, Gully, Calibretto, Knolan, Red Monika a Alumon. Tři z nich mají vlastní představovačku v kratičkých videích níže. Ale i bez znalosti původních příběhů se nemusíte obávat vstoupit do barevných dungeonů a čelit pavoukům, steampunkovým robotům, zeleným slizům a dalším ohavným monstrům.

Díky úspěchu Kickastarterové kampaně se Battle Chasers: Nightwar dočkali kromě PC verze (Steam) i portu na PlayStation 4 a Xbox One. Dokonce se počítá i s verzí pro Nintendo Switch, ale ta má zatím stále uvedené datum vydání „tento podzim“ a ještě není ani zanesena do konzolového eshopu. V každém případě si připravte 30 eur.

zdroj: Archiv

 

zdroj: Archiv

 

zdroj: Archiv

Nejnovější články