Bývalý voják Vasily začne začátkem srpna rozdávat smrtící údery v akční mlátičce Redeemer
zdroj: tisková zpráva

Bývalý voják Vasily začne začátkem srpna rozdávat smrtící údery v akční mlátičce Redeemer

12. 7. 2017 18:27 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Akční, leckdy až frenetické střílečky z pohledu shora jsou teď poměrně v kurzu. Možná to odstartovala parádní Hotline Miami a v takovém případě je třeba jí poděkovat. Dnes si mezi záplavou akčních stříleček vybere snad každý – je libo pestrobarevnou arkádu s voxelovými kostičkami? Sáhněte po Nex Machina. Chcete porcovat podivné mimozemšťany desítkami obřích zbraní? Zkuste skvělý Serious Sam’s Bogus Detour. A pokud náhodou toužíte po něčem ještě mnohem brutálnějším, co mohlo vzniknout jedině v Rusku, připravte se na Redeemer.

Redeemer sleduje opravdu morbidní pouť vysloužilého vojáka Vasilyho, který kdysi pracoval pro největšího výrobce zbraní jako elitní zabiják. Když se pak společnost rozhodla, že jeho služeb už není potřeba, tak tak se mu podařilo utéct nevyhnutelné popravě. Pak se 20 let úspěšně skrýval v horách, až ho korporace konečně vyčmuchala. Jenže Vasily se bez boje nevzdá.

Byť hru potáhne i příběh, hlavní atrakcí budou zběsilé souboje. Vasily je pořádný hromotluk, takže si ve většině případů vystačí se svýma holýma rukama, možná spíše prackama v tomto případě. Kdyby náhodou holé nástroje smrti nestačily, může se vybavit obrovským kladivem, které nechá zmizet nepřátelské hlavy v tratolišti krve.

zdroj: Archiv

A pokud ani kladivo nepomůže s hordami nepřátel, palné zbraně a výbušniny by měly dílo dokonat. Ale možná vůbec nejzábavnější (v rámci mezí) budou hrátky s interaktivním prostředím. Vojáky můžete strčit do propasti, hodit po nich krabici, natlačit je na vrtuli letadla nebo rozřezat na operačním stole. Na druhou stranu i v takto akční hře bude možnost volit kradmý přístup s tichým lámáním vazů.

Kromě příběhové kampaně můžete vyzkoušet svou houževnatost v režimu arény, kde se na vás valí nekonečné hordy nepřátel. Redeemer bohužel neobsahuje multiplayer, který si o své místo vyloženě říká. Hra vychází již 1. srpna na PC (Steam). Ruští vývojáři ze studia Sobaka by hru později rádi portovali i na PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články