Call of Duty: Modern Warfare Remastered vyjde zítra na PS4, ostatní platformy budou následovat
zdroj: tisková zpráva

Call of Duty: Modern Warfare Remastered vyjde zítra na PS4, ostatní platformy budou následovat

26. 6. 2017 17:50 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

O remasterované verzi jednoho z nejlepších dílů série Call of Duty jsme naposledy psali před osmi měsíci. Šlo o Danielovy dojmy z hraní, ze kterých se i dnes dočtete naprosto vše podstatné o omlazeném Modern Warfare. Ti z vás, kteří vlastní konzoli PlayStation 4, se mohou vrátit v čase už zítra.

Původní Call of Duty 4: Modern Warfare vyšla již před deseti lety, ale dosahovala takových kvalit, že na ní ještě dnes nedají početné zástupy fanoušků dopustit. Jistě že za tu dobu pořádně zestárla, ale na jejích základech je vystavěna v podstatě celá dosavadní série, vyjma prvních dílů z druhé světové války.

Jako první nabrala směr budoucnost, díky čemuž jste se v sérii mohli později podívat i do vesmíru. Představila působivé filmečky a naskriptované situace, bez kterých si moderní Call of Duty nelze představit. Ale jejím vůbec největším přínosem byla hra více hráčů. Nadšenci se nenechali zviklat ani novými díly a v jejím multiplayeru vydrželi opravdu mnoho let.

zdroj: Archiv

V Actvision si uvědomili sílu tohoto dílu a rozhodli se o jeho návrat v podobě vymazleného remasteru. Ten se připomíná kratičkým, akcí natřískaným trailerem. Smyslem remasteru není přinést nový obsah, ale po grafické stránce omladit ten stávající. A to se z videí a dojmů zdá jako bravurně zvládnutý úkol.

„Dnes Modern Warfare vypadá téměř jako úplně nová hra a vedle obligátních efektů kouře, prachových částic či vody došlo i na úpravu úrovní. Hra tím po technické stránce prokoukla – textury a zmíněné efekty odpovídají konzolovému standardu současnosti,“ píše Dan ve svých dojmech z konce minulého roku.

Call of Duty: Modern Warfare Remastered vychází již zítra digitálně i krabicově na PlayStation 4. Ostatní verze jsou zatím zahaleny oblaky kouřových granátů. Jisté ale je, že budou.

Nejnovější články